r
Nosalty Logó

Mákos linzer Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mákos linzer Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2533.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    720 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1867 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    310.4 g
  • Telített zsírsav
    170 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7601.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2373 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    3073 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.6 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 5600 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérünk minden alapanyagot (a lekvárt kivéve), és alaposan összegyúrjuk sima tésztává. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk.
  2. Kiszaggatjuk. Egyik felét simára, a másik felének a közepét kisebb szaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
  4. Ha kivettük, azonnal kenjük meg a lekvárral, majd ha rátettük a másik felét, a lyukba is tegyünk lekvárt. (Nylonban érdemes tárolni.) 2 gáztepsivel lett ebből a mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8697
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha édességhiányom van, akkor képes vagyok nekiállni gyúrni, főleg mivel tudom a linzerem több nap után is ugyanolyan puha marad, és bármikor egyet-kettőt megehetek belőle.Túlzásba nem viszek semmit, de ami jó, az jó!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...