r
Nosalty Logó

Mákos kalács-csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Mákos kalács-csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kalácstésztához

töltelék

Összesen 831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kalácstésztához

töltelék

Összesen 3324 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

kalácstésztához

töltelék

Összesen 332 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7143.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    3374 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    832 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3324 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

kalácstésztához

töltelék

Elkészítés

kalácstésztához

  1. A lisztbe morzsoljuk az élesztőt, majd beletesszük a cukrokat, a sót. Ezután hozzáadjuk a tojást, a lágy vajat. Elkezdjük összedolgozni a tésztát, és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet. Én ezt a műveletet kézi robotgép dagasztófejével végzem.
  2. A bedagasztott tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. A darált mákra öntjük a forró tejet, és elkeverjük. Állni hagyjuk addig, amíg a tészta kel.
  4. A megkelt tésztát gyengén lisztezett deszkára borítjuk és átgyúrjuk. Kb. 0.5 – 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A tetejét megszórjuk a tejben bedagadt mákkal. A mák tetejét megszórjuk cukorral és fahéjjal. Feltekerjük, mint a bejglit. A rudat 3 cm szélességű darabokra vágjuk.
  5. A kis csigákat sütőlemezre (tepsibe) rakjuk egymástól nagyobb távolságra. Előmelegített 180 C –os sütőbe tesszük, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. (Ez egy tepsi mákos csiga sütési ideje.) A kész mákos csigákat megszórjuk porcukorral, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2020
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 02.

Ajánló

Egy tartalmas leves után kitűnő második fogás, de finom reggeli és vacsora is lehet egy bögre tejjel. Gyermekek számára, iskolai tízórainak szintén megfelel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos kalács-csiga
Lizinka_ 607 recept

Finom, foszlós kalács új formában!

Hozzávalók

kalácstésztához

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...