r
Nosalty Logó

Mákos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Mákos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4652 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 340 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1334.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    243 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8004.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    3758 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    949 mg
  • Foszfor
    2805 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 4652 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit hideg kézzel gyorsan simára gyúrjuk, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük 45 percig.
  2. Addig a meggyet lecsepegtetjük és felaprítjuk, majd a mákot a tojással összekeverjük.
  3. A tésztát sütőpapíron nyújtjuk, hogy kettő kb. 30X18 cm-es lapot kapjunk. Megkenjük a mákkal, megszórjuk meggyel és feltekerjük, jégcukorban meghempergetjük és hagyjuk állni kb. 1 óráig a hűtőben.
  4. A tekercseket fél cm vastagságúra vágjuk, és sütőpapírral bélelt lemezen sütjük. Megkenjük 1 kanál vízzel elkevert tojássárgájával, és mehet a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5358
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Ezt az alaptésztát többféle töltelékkel is lehet variálni, egyszerű és gyors!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...