r
Nosalty Logó

Mákos bejgli Candide konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Candide
Mákos bejgli Candide konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 14228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5052 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    2474 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.5 g

Zsír

  • Összesen
    750.2 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    357 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30311.7 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    14841 mg
  • Vas
    112 mg
  • Magnézium
    3717 mg
  • Foszfor
    10015 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    74 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1646.2 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    223 mg

VÍZ

  • Összesen
    794 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 14228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a zsírral és 8 dkg cukorral.
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához adjuk, 1 db tojással és késhegynyi sóval. Az egészet jól összegyúrjuk, majd hideg helyen 2-3 órát pihentetjük.
  3. Pihentetés után hat egyenlő részre osztjuk, és cipóba gyúrjuk.
  4. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  5. A tölteléket a tészta szélééig kenjük, majd a kinyújtott és megtöltött tészta két végét 1 cm szélesen felhajtjuk.
  6. Hosszanti oldalán a tésztát felcsavarjuk. Megkenjük tojással a tetejét, majd fél óráig meleg helyre tesszük. Ismét megkenjük tojással, és hideg helyre tesszük addig, míg a tetején a tojás megrepedezik.
  7. Közepesen meleg sütőben 30-40 percig sütjük.

Töltelék

  1. A mákot (ha nincs ledarálva) ledaráljuk.
  2. A cukrot felfőzzük a vízzel, majd leforrázzuk a mákot, hozzáadjuk a késhegynyi fahéjat, és a rumot.
  3. Ezután hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13213
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 09.

Ajánló

Diósan is isteni. (A recept ugyanaz, csak nem mák, hanem dió. Ha diósat is meg mákosat is szeretnénk, akkor a fent leírt mennyiséget megfelezzük. Tehát 25 dkg cukor, 2,5 dl víz, 50 dkg mák/dió.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Candide 7 recept

A bejgli, mióta az eszemet tudom, a legrettegettebb sütemény, legalábbis ami az elkészítését illeti. Idén úgy döntöttem, hogy megcsinálom ezt a speciális receptet, amit a nagymamám fejlesztett tökéletesre. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...