r
Nosalty Logó

Mákos bejgli Candide konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Candide
Mákos bejgli Candide konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

2373
Kalória
50.4g
Fehérje
274.4g
Szénhidrátok
125g
Zsír
132.3g
Víz
83.8g
Koleszterin
37.1g
Rost
105g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 14228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    125 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5052 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    2474 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    132.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2373 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.5 g

Zsír

  • Összesen
    750.2 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    357 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    30311.7 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    508 mg
  • Kálcium
    14841 mg
  • Vas
    112 mg
  • Magnézium
    3717 mg
  • Foszfor
    10015 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    74 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1646.2 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    223 mg

Víz

  • Összesen
    794 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 14228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 377 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a zsírral és 8 dkg cukorral.
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához adjuk, 1 db tojással és késhegynyi sóval. Az egészet jól összegyúrjuk, majd hideg helyen 2-3 órát pihentetjük.
  3. Pihentetés után hat egyenlő részre osztjuk, és cipóba gyúrjuk.
  4. A tésztát 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  5. A tölteléket a tészta szélééig kenjük, majd a kinyújtott és megtöltött tészta két végét 1 cm szélesen felhajtjuk.
  6. Hosszanti oldalán a tésztát felcsavarjuk. Megkenjük tojással a tetejét, majd fél óráig meleg helyre tesszük. Ismét megkenjük tojással, és hideg helyre tesszük addig, míg a tetején a tojás megrepedezik.
  7. Közepesen meleg sütőben 30-40 percig sütjük.

Töltelék

  1. A mákot (ha nincs ledarálva) ledaráljuk.
  2. A cukrot felfőzzük a vízzel, majd leforrázzuk a mákot, hozzáadjuk a késhegynyi fahéjat, és a rumot.
  3. Ezután hűlni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A bejgli, mióta az eszemet tudom, a legrettegettebb sütemény, legalábbis ami az elkészítését illeti. Idén úgy döntöttem, hogy megcsinálom ezt a speciális receptet, amit a nagymamám fejlesztett tökéletesre. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!