r
Nosalty Logó

Mákos baklava

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos baklava
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Összesen 1573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Összesen 9438 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Összesen 255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2615.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    892 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 1573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    366 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15690.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    7078 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1463 mg
  • Foszfor
    5354 mg
  • Nátrium
    1540 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1461.6 g
  • Cukor
    1172 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1227 micro
Összesen 9438 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Elkészítés

Tészta + töltelék

  1. A mákot elkeverjük a cukorral.
  2. A tepsi alját jól megolajozzuk, és leteszünk 5 db réteslapot egyenként, mindegyiket megolajozva.
  3. Az ötödik réteslaptól már jöhet a töltelék: először egy kis sárga öntetet locsolunk a lapra, egy ecsettel mindenfelé elkenjük, erre pedig jön a mák. Jól szórjuk meg, ne nyelje el az öntet a mákot. Ezt így folytatjuk, míg el nem fogy vagy a mák vagy a sárga öntet (nálam kb 10-12 réteg jön ki belőle, az bőven elég magas lesz). Utoljára a tetejére szintén 5 db réteslap, mindegyik szintén olajozva.
  4. Fontos, ha készen vagyunk előre felszeleteljük, ezt lehet tetszés szerint. (Én például kb. 5x5 cm-es kockákra szeletelem.) A tetejét szintén lekenjük olajjal.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Az első 40 percben letakarjuk egy másik tepsivel, majd az idő leteltével levesszük a tepsit, és tovább sütjük még 20-25 percig, a szép barnás színig.

Sárga öntet

  1. A sárga öntethez összekeverjük a hozzávalókat.

Szirup

  1. Míg sül a baklava, feltesszük avizet a cukorral, majd beleszeleteljük a citromot. Pár percig forraljuk, azután levesszük a tűzről. Nagyjából próbáljuk megoldani, hogy a szirup és a baklava egyszerre legyen kész, és ha elkészült a baklava, óvatosan és lassanként ráöntjük a szirupot.
  2. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Pár óra elteltével vagy inkább egy éjszaka után már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x21x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6993
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis étteremben tanultam ezt az igazán laktató, de nagyon finom baklava receptet.:)

Hozzávalók

Tészta + töltelék

Sárga öntet

Szirup

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...