Mákos baklava
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
1573
Kalória
23.9g
Fehérje
243.6g
Szénhidrátok
61g
Zsír
244g
Víz
154.4g
Koleszterin
13.4g
Rost
195.4g
Cukor
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta + töltelék
-
67g mák350 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
50g réteslap148 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Sárga öntet
-
33g joghurt20 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Szirup
Összesen
1573
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta + töltelék
-
400g mák2100 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
300g réteslap885 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Sárga öntet
-
200g joghurt122 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Szirup
Összesen
9438
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta + töltelék
-
10.9g mák57 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
8.2g réteslap24 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
Sárga öntet
-
5.4g joghurt3 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Szirup
Összesen
255
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2615.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 1180 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 892 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.6 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 244 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
1573
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.3 g
Zsír
-
Összesen 366 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 181 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15690.8 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 7078 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 1463 mg
-
Foszfor 5354 mg
-
Nátrium 1540 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1461.6 g
-
Cukor 1172 mg
-
Élelmi rost 81 mg
Víz
-
Összesen 1463.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 781 mg
-
Retinol - A vitamin: 441 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1227 micro
Összesen
9438
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
255
kcal
Elkészítés
Tészta + töltelék
- A mákot elkeverjük a cukorral.
- A tepsi alját jól megolajozzuk, és leteszünk 5 db réteslapot egyenként, mindegyiket megolajozva.
- Az ötödik réteslaptól már jöhet a töltelék: először egy kis sárga öntetet locsolunk a lapra, egy ecsettel mindenfelé elkenjük, erre pedig jön a mák. Jól szórjuk meg, ne nyelje el az öntet a mákot. Ezt így folytatjuk, míg el nem fogy vagy a mák vagy a sárga öntet (nálam kb 10-12 réteg jön ki belőle, az bőven elég magas lesz). Utoljára a tetejére szintén 5 db réteslap, mindegyik szintén olajozva.
- Fontos, ha készen vagyunk előre felszeleteljük, ezt lehet tetszés szerint. (Én például kb. 5x5 cm-es kockákra szeletelem.) A tetejét szintén lekenjük olajjal.
- Előmelegített sütőben sütjük. Az első 40 percben letakarjuk egy másik tepsivel, majd az idő leteltével levesszük a tepsit, és tovább sütjük még 20-25 percig, a szép barnás színig.
Sárga öntet
- A sárga öntethez összekeverjük a hozzávalókat.
Szirup
- Míg sül a baklava, feltesszük avizet a cukorral, majd beleszeleteljük a citromot. Pár percig forraljuk, azután levesszük a tűzről. Nagyjából próbáljuk megoldani, hogy a szirup és a baklava egyszerre legyen kész, és ha elkészült a baklava, óvatosan és lassanként ráöntjük a szirupot.
- Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Pár óra elteltével vagy inkább egy éjszaka után már fogyasztható is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 60 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x21x6
Egy kis étteremben tanultam ezt az igazán laktató, de nagyon finom baklava receptet.:)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!