Mákos baklava
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta + töltelék
-
67g mák350 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
50g réteslap148 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
Sárga öntet
-
33g joghurt20 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Szirup
Összesen
1573
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta + töltelék
-
400g mák2100 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
300g réteslap885 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Sárga öntet
-
200g joghurt122 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Szirup
Összesen
9438
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta + töltelék
-
10.9g mák57 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
8.2g réteslap24 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
Sárga öntet
-
5.4g joghurt3 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Szirup
Összesen
255
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2615.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 1180 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 892 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.6 g
-
Cukor 195 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 244 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
1573
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.3 g
Zsír
-
Összesen 366 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 181 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15690.8 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 7078 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 1463 mg
-
Foszfor 5354 mg
-
Nátrium 1540 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1461.6 g
-
Cukor 1172 mg
-
Élelmi rost 81 mg
VÍZ
-
Összesen 1463.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 442 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 80 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 781 mg
-
Retinol - A vitamin: 441 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1227 micro
Összesen
9438
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta + töltelék
- A mákot elkeverjük a cukorral.
- A tepsi alját jól megolajozzuk, és leteszünk 5 db réteslapot egyenként, mindegyiket megolajozva.
- Az ötödik réteslaptól már jöhet a töltelék: először egy kis sárga öntetet locsolunk a lapra, egy ecsettel mindenfelé elkenjük, erre pedig jön a mák. Jól szórjuk meg, ne nyelje el az öntet a mákot. Ezt így folytatjuk, míg el nem fogy vagy a mák vagy a sárga öntet (nálam kb 10-12 réteg jön ki belőle, az bőven elég magas lesz). Utoljára a tetejére szintén 5 db réteslap, mindegyik szintén olajozva.
- Fontos, ha készen vagyunk előre felszeleteljük, ezt lehet tetszés szerint. (Én például kb. 5x5 cm-es kockákra szeletelem.) A tetejét szintén lekenjük olajjal.
- Előmelegített sütőben sütjük. Az első 40 percben letakarjuk egy másik tepsivel, majd az idő leteltével levesszük a tepsit, és tovább sütjük még 20-25 percig, a szép barnás színig.
Sárga öntet
- A sárga öntethez összekeverjük a hozzávalókat.
Szirup
- Míg sül a baklava, feltesszük avizet a cukorral, majd beleszeleteljük a citromot. Pár percig forraljuk, azután levesszük a tűzről. Nagyjából próbáljuk megoldani, hogy a szirup és a baklava egyszerre legyen kész, és ha elkészült a baklava, óvatosan és lassanként ráöntjük a szirupot.
- Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Pár óra elteltével vagy inkább egy éjszaka után már fogyasztható is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 32x21x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6993
- Feltöltés dátuma: 2013. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egy kis étteremben tanultam ezt az igazán laktató, de nagyon finom baklava receptet.:)