r
Nosalty Logó

Mákkal töltött kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Mákkal töltött kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 14% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5126.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    2474 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1408 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5126.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    2474 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    1408 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1339 kcal
  • 14% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákot megdaráljuk, és egy kis lábaskában felfőzzük egy dl tejjel, 1 púpozott evőkanál cukorral és a fahéjjal. Ízlés szerint mehet bele mazsola is. Félretesszük hűlni.
  2. A kiflik tetejét levágjuk, és kikaparjuk a belsejét. Kb. fél cm-es vastagság maradjon az alján és az oldalainál.
  3. Egy pohárban feloldjuk a maradék cukrot, a vaníliás cukrot a kevéske tejben, és belocsoljuk vele a kiflik belsejét (ha kevésnek érezzük a tejet, öntsünk hozzá). A kiflikbe halmozzuk a mákot, és rátesszük a cukros tejben jól megforgatott kiflitetőket.
  4. Előmelegített sütőben jól átforrósítjuk.
  5. A sütőből kivéve meghintjük porcukorral, és melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1973
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákkal töltött kifli
Lizinka_ 607 recept

Nagy mákos guba rajongók vagyunk! Számtalan variációt kipróbáltunk, és vannak kedvenceink. Ezt a töltött kiflit azért szeretjük, mert szaftos, kézzel megfogható, no és persze csupa-csupa mák!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...