r
Nosalty Logó

"Majorsághús" szilvával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
"Majorsághús" szilvával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 764 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3059 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    285 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 764 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3645 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    1421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1237 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1140 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1020 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 3059 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, feldaraboljuk (az eredeti recept 1 egész szárnyast ír, de ízlés szerint lehet variálni, mi a combot szeretjük, így csak az került bele, értelemszerűen a combokat már nem daraboltuk tovább), besózzuk, majd megpirítjuk 5 dkg vajban (míg szép piros lesz).
  2. Kiszedjük a húst a serpenyőből, a megmaradt vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Amikor megpuhult, a szafttal együtt összeturmixoljuk.
  3. Az aszalt szilvát átforgatjuk még egy kevés bajban, mellétesszük a húsdarabokat. Megszórjuk őket még sóval, kakukkfűvel, majd felöntjük a hagymás szafttal és az alaplével.
  4. A serpenyőt lefedve, közepes lángon addig pároljuk a húst, míg megpuhul. A maradék alaplevet keményítővel sűrítjük, s a tejszínnel dúsítjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23586
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Ajánló

Nálunk krumplipüré és fűszeres borban párolt körte.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Hatalmas keresés folyt a karácsonyi vacsora menüjét illetően. Szenteste kéksajtos halat ettünk, de 25-én már igazi hús dukált. Tavaly kacsa confit volt, tavalyelőtt gesztenyés pulyka, idén csirkére vágytunk. A szebbnél szebb szakácskönyvek és menőbbnél menőbb gasztroblogok helyett a Kövi Pál-féle szakadozott, Erdélyi lakoma című könyvecskében találtam meg az idei igazit. A majorsághús ("csirke, tyúk, ruca") szilvával ("aszalt-füstölt szilva") eredeti leírása szerint a megfonnyasztott hagymát szitán kell áttörni, a végén pedig "megpergelt cukorral" kell édesíteni a fogást, én ezt elhagytam. A tejszín meg saját fejlesztés... Ha nem is jelentett annyira újfajta élményt, mint az előző esti hal, méltó volt a karácsonyi ünnepléshez a majorság is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...