Majonézzel pirított zsenge spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 182.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 880 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1392 micro
Összesen
68
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 365.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1760 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2783 micro
Összesen
137
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 78.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
-
8 közepes db zöldspárga
-
1 ek majonéz
Elkészítés
- Előkészítjük a spárgát. A végéből vágjunk le pár centimétert, a végétől számítva kb. 3-4 cm hosszan a héját krumplihámozóval kicsit hámozzuk meg, majd 4-5 cm méretű darabokra vágjuk fel.
- Picit forrósítsuk fel a serpenyőt, majd tegyük bele a majonézt. A majonézre pakoljuk rá a spárgát, majd kicsit forgatva a spárgadarabokat, folyamatosan süssük.
- Amikor szép zsemleszínűre pirítottuk, már tálalhatjuk is.
- Aki szereti a csípőset, tálaláskor megszórhatja pici chilivel, nagyon finom lesz vele.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1899
- Feltöltés dátuma: 2016. május 15.
Ajánló
Én sült húshoz kínáltam köretnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Most van a spárga szezonja. Fogyasszunk sokat ebből a nagyon egészséges zöldségből addig, amíg ilyen zsenge. Ez egy olyan egyszerű recept, amelyet még az is elkészíthet, aki eddig nem próbálta otthon a zöld spárgát.