r
Nosalty Logó

Majonézes krumplisaláta csemegeuborkával

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Indigo
Majonézes krumplisaláta csemegeuborkával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1037
Kalória
20.3g
Fehérje
43.3g
Szénhidrátok
90.8g
Zsír
352.3g
Víz
450.7g
Koleszterin
4.5g
Rost
14.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1425.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    352.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 1037 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5703.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    3090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1533 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    1401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5052 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4585 micro
Összesen 4151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, sós vízben egészben megfőzzük. A tojásokat megfőzzük.
  2. A majonézt és a tejfölt egy salátás tálban vagy agyagedényben elkeverjük, ízesítjük ételízesítővel, őrölt borssal, néhány csepp citromlével.
  3. A salátát megmossuk, kis darabokra szaggatjuk kézzel, és belekeverjük a majonézes masszába.
  4. Ha kihűlt a krumpli, és megpucoltuk a tojásokat, ezeket is belevágjuk a masszába, szeletelve. Időnként elkeverjük a már belekerült mennyiséget közben.
  5. A csemegeuborkát négyfelé vágjuk, az almát megtisztítjuk, és mindegyiket kockára vágjuk.
  6. Alaposan elkeverjük az egészet, és kis ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Eredetileg az első recepjeim között volt a majonézes krumplisaláta, még iskolás koromban tanultam. Az egy tojásos, és sok-sok krumplis változat volt (hagymásan :-D). Amióta azonban a szénhidrátokra figyelni kell, a krumpli egy része helyettesítve lett, így jöttek a képbe az alma, az uborka és a fejessaláta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Virslis sültkrumpli-saláta

A krumplisaláta különösen népszerű a közép-európai konyhákban, így Magyarországon is. Az étel alapja a burgonya, amelyet általában hagymával, savanyú uborkával illetve majonézes ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!