Majonézes céklasaláta sült harcsával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Metro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
394
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1577
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 217.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
394
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 110.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2518.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 1179 mg
-
Nátrium 792 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 871.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
1577
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A harcsát vékony csíkokra vágjuk fel, majd keverjük össze az olívaolajjal, és sóval-borssal. Majd hagyjuk rövid ideig pácolódni, azután pedig kevés olívaolajon süssük meg a halat.
- Egy nagyobb tálba keverjük össze a tejfölt, majonézt és az apróra vágott lila hagymát. Facsarjunk rá egy fél citrom levét, és sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
- Ezután jöhet az apróra vágott, friss kapor és a főtt, kockákra vágott cékla és burgonya is. Mindent keverjünk jól össze, és a legvégén öntsük a salátához a már kissé kihűlt, sültharcsa-darabokat. Egy keverés, és már fogyaszthatjuk magában vagy köretként is!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 5507
- Feltöltés dátuma: 2017. április 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Metro
63 recept
A skandináv népek egyik alap salátájának számít a céklasaláta, amihez általában heringet is szoktak adni. Viszont ez a saláta sült afrikai harcsával is egyszerűen fantasztikus! Mindenképp érdemes kipróbálni, nem fog csalódást okozni.