Majonézes burgonyasaláta 7. - ecetes lilahagymával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
A salátához
-
167g burgonya96 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
8g víz0 kcal
A mártáshoz
Összesen
524
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
A salátához
-
1000g burgonya578 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
50g víz0 kcal
A mártáshoz
Összesen
3142
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 203.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
524
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 256.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3738 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 610 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 853 mg
-
Nátrium 1987 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.9 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1223.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 545 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 128 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
3142
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük.
- Közben a hagymákat vékony karikákra gyaluljuk, és lesózzuk. Ha jól átjárta a só, cukrot és ecetet teszünk rá, és összekeverjük.Kevés vízzel higítjuk, hogy jól feloldódjon a cukor is.
- A krumplit még melegen megtisztítjuk, és falatnyi kockákra vágjuk, ráöntjük a hagymát kevés lével, és óvatosan összekeverjük. Kihűtjük, közben néha átkeverjük, hogy egyenletesen felszívja a levét.
- Amíg hűl, elkészítjük a mártást a hozzávalókból, a kihűlt krumplira öntjük, jól átkeverjük, és 1-2 órát hűtőben hagyjuk, hogy összeérjen.
- Receptkönyvben: 474
- Tegnapi nézettség: 55
- 7 napos nézettség: 392
- Össznézettség: 200526
- Feltöltés dátuma: 2011. április 15.
Ajánló
Savanykásabb íze miatt nagyon jó választás annak, aki más majonézes salátákat is készít egyszerre. Változatosabbá teszi a franciasaláta édeskés, a gombasali semlegesebb és az általam feltett sajtsaláta markánsabb ízvilágát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Egyik kedvenc salátánk hidegtálhoz, hideg sülthúsokhoz, rántott halhoz és ...mindenhez. :).