Majdnem-brownie fekete babból
- 16% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
220g fejtett bab731 kcal
-
83g tojás104 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
34 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
4g kávé0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
- 16% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
439g fejtett bab1462 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
68 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
8g kávé1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
- 16% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
53.7g fejtett bab179 kcal
-
20.2g tojás25 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
3.7g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
18.4g cukor71 kcal
-
1g kávé0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0g narancsaroma0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
- 16% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2371.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 964 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 891 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
- 16% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.7 g
Zsír
-
Összesen 45.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4743.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 1008 mg
-
Foszfor 1929 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.3 g
-
Cukor 160 mg
-
Élelmi rost 78 mg
VÍZ
-
Összesen 169.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1781 micro
-
Kolin: 721 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 742 micro
- 16% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 580.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
0.5 tk sütőpor
Elkészítés
- A babkonzervet lecsepegtetjük, és alaposan átöblítjük. Ez főként akkor fontos, ha a konzervleve sós.
- Ezután simáraturmixoljuk a 3 tojással, és átöntjük egy keverő tálba.
- Hozzákeverjük a többi hozzávalót: olajat, kakaót, sütőport és a cukrot. Ez utobbibólelőször a megadottnál kicsit kevesebbet adjunk hozzá, és kóstolgassuk!
- Tehetünk bele fűszereket vagy egyéb ízesítőket. (Lehet beletenni 1 ek tejfölt is, nagyon jó lesz tőle az állaga.)
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (elég folyós lesz), és addig sütjük, amíg a teteje, ha megnyomjuk, már kicsit szilárdnak érződik. Mint minden browniet, ne süssük át teljesen, hanem a közepe maradjon krémes.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: kb. 13x18
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8899
- Feltöltés dátuma: 2012. május 28.
Ajánló
Pár tanács: Vigyázat!! Az USA-ban a cukor sokkal ízetlenebb, mint a magyar társa, mivel cukornádból készül, ezért sokkal több kell belőle (ezért tűnik úgy, hogy az amerikai receptekben rengeteg cukor van). Nagyon valószínű, hogy magyar cukorból valamivel kevesebb kell bele, ezért kisebb mennyiséggel kezdjetek! Pár evőkanalat belőle helyettesítsünk barna cukorral, akkor sokkal puhább lesz a süti. Mindet viszont ne, mert akkor elveszti a tartását, és szanaszét morzsálódik. Ez más sutire is igaz, pl. muffinra. Ne holland kakaót használjunk, mert az feldolgozott, tehát ugyanolyan, mint a fehér liszt. Sokkal kevesebb benne az antioxidáns, ami a csokievés fő mentsége.:-)) Olyat keressünk, ami natúr és cukrozatlan. Ennél a pár evőkanálnál nem sok jelentősége van, csak ha valaki nagybani használó... A brownieba szoktak néha kevés tejfölt tenni, akkor sokkal krémesebb lesz. Kipróbáltam ezt is, és valóban szuper lett az állaga 1 nagy ek tejföllel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A fekete babról ódákat lehetne zengeni (pl. magas antioxidáns- és fehérjetartalom, alacsony GI, stb.), de most nem untatok vele senkit. Csicseriborsóból készítettem már sütit, és nagyon finom lett, ezért gondoltam, hogy ez is szuper lesz.... És valóban! Aki idegenkedne a bab gondolatától sütiben, soha nem fogja kiérezni belőle! Ez a recept csak "alapegység" egy nagyon kicsi tepsihez. Átlag méretű tepsihez min. háromszorozzuk a mennyiséget. Nem érdemes alacsonyra hagyni, mert akkor könnyen kiszárad.