r
Nosalty Logó

Májas gersli rizses hús mintájára

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mese - Habbal (J. Hanna)
Májas gersli rizses hús mintájára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Összesen 469 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Összesen 1872 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Összesen 84 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1645 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    1245 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    1178 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 469 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5776.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    3367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    1760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7071 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1369 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6580 micro
  • α-karotin
    1455 micro
  • β-karotin
    4981 micro
  • β-crypt
    343 micro
  • Likopin
    4712 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 1872 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Elkészítés

árpagyöngy elkészítése

  1. A gerslit 2 órával a főzés megkezdése előtt beáztatjuk.
  2. A beáztatott gerslit megsózzuk. Erős lángon egy órát főzzük magában.

pörkölt alap

  1. Egy óra gerslifőzés után a gerslit levesszük a tűzről, és félretesszük.
  2. Egy külön lábosban az apróra vágott lila hagymát és fokhagymát az olajon üvegesre dinszteljük.
  3. Dinsztelés után levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, és felöntjük 1/4 vizespohárnyi vízzel.
  4. A pritaminpaprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és feldaraboljuk. A sárga- és fehérrépát apróra vágjuk. Majd mindezt hozzáadjuk a dinsztelt hagymához, és az egészet felöntjük 1,5-2 vizespohárnyi vízzel.
  5. A "keveréket" ismét tűzre tesszük, és 10 percig, nagy lángon főzzük.
  6. 10 perc után a félig főtt alapot hozzáöntjük az árpagyöngyhöz. Összekeverjük, ha szükséges, felöntjük annyi vízzel, hogy a gyöngyárpát ellepje, és összeforraljuk az egészet. (2 perc)
  7. A májat közben egy külön lábosban félig, kevés vízen, fűszerezés nélkül megpároljuk (2 perc). (A lábos lehet ugyanaz, amiben a pörkölt alap készült.)
  8. A félig főtt májat a gerslihez adjuk. 15 percig, fedő alatt, nagy lángon főzzük, az utolsó 30 percben kis lángon, fedő alatt főzzük. Ha elfő a víz, pótoljuk. (Mivel a máj hamar fő, kevés vizet kell majd pótolni, és ez a receptváltozat szaftosabb lesz, mint a csirkeszíves.)
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2430
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mese - Habbal (J. Hanna) 14 recept

Nemrég volt egy hasonló csirkeszíves-csirkezúzás receptem. A különbség a mostaniban az elkészítés menetében van, és hogy egy órával hamarabb elkészül, mint a csirkeszíves változat.

Hozzávalók

árpagyöngy elkészítése

pörkölt alap

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...