r
Nosalty Logó

Magyaros tökfőzelék sült párizsival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Miss Sweetly
Magyaros tökfőzelék sült párizsival
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tökfőzelékhez

A párizsihoz

413
Kalória
9.8g
Fehérje
17.9g
Szénhidrátok
34.9g
Zsír
325.4g
Víz
39g
Koleszterin
3.8g
Rost
10.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tökfőzelékhez

A párizsihoz

Összesen 413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tökfőzelékhez

A párizsihoz

Összesen 1655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tökfőzelékhez

A párizsihoz

Összesen 83 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    767.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    139.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    1897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1301.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1930 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2879 micro
Összesen 1655 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 83 kcal

Elkészítés

A tökfőzelékhez

  1. A gyalult tököt besózzuk, meglocsoljuk egy kanál ecettel.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, zsírban vagy olajban meghervasztjuk, rátesszük a cikkekre vágott paradicsomotés a felszeletelt paprikát. (Én lecsót használtam, amit magam teszek el.)Együtt pirítjuk, zsírjára sütjük, közben keverjük, hogy le ne égjen.
  3. Lehúzzuk a tűzről, rászórunk egy kanál pirospaprikát, rátesszük a sós léből kinyomott tököt, elkeverjük,és fedő alatt pároljuk. A tök levet ereszt, de ha kell, egy kevés vizet adhatunk hozzá.
  4. Körülbelül 10 perc párolás után a tök megpuhul, ekkor a 2 dl tejfölt elkeverjük a liszttel, a tökre szűrjük, és még egyszer felforraljuk.
  5. A párizsit apró kockákra szeleteljük, kevés olajon pirosra sütjük. Ha kész, lehúzzuk a hőforrásról, megszórjuk 1 mokkáskanál pirospaprikávalés egy teáskanál ételízesítővel, majd jól összekeverjük. A kész főzelékre feltétként tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Ennek a főzeléknek különleges az íze. Ilyen formában még nem készítettem, de személy szerint egyáltalán nem csalódtam. A különleges ízek kedvelőinek ajánlom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!