r
Nosalty Logó

Magyaros pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Magyaros pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3044.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    2108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1014 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.6 g

Zsír

  • Összesen
    252.8 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12178.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1668 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    8431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    497.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1795 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3393 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 4056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt.
  2. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát és a snidlinget.
  3. A tejföl hozzáadásával könnyen gyúrható tésztát készítünk, szükség esetén adhatunk hozzá kevés tejet.
  4. Az összeállított tésztát 30-40 percig pihentetjük, majd kisodorjuk 2 cm vastagságúra, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. Tetejüket felvert tojással megkenjük, és megszórjuk sajttal.
  6. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a pogácsákat kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 545
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 45804
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám szokott régen szódaporos pogácsát sütni, ez az Ő pogácsájának továbbgondolt változata. Tartalmas leves mellé adhatjuk második fogásként , de  sör- és borkorcsolyaként is kínálhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...