Magvas-krumplis kenyér élesztő nélkül
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1682 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 1181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6728.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 429 mg
-
Foszfor 1126 mg
-
Nátrium 4722 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 284.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 688 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
-
150 g rizsliszt
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 ek őrölt fűszerkömény (ízlés szerint, de el is hagyható, illetve bármilyen más fűszerrel is készíthető)
-
2 ek szezámmag
-
1 ek napraforgómag
-
1 ek tökmag
-
1 marék dió
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és vízben (só nélkül) kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, villával összetörjük, és langyosra hagyjuk kihűlni.
- Közben összekeverjük egy nagy tálban a száraz hozzávalókat, de a szezámmagból csak egy evőkanalat teszek bele, a másik evőkanál a tetejére megy.
- Egy pohárban vagy csészében összekeverjük a joghurtot, a vizet és az olívaolajat.
- Az összetört burgonyát és a joghurtos egyveleget is beleöntjük a száraz hozzávalókat tartalmazó tálba, és jól átkeverjük, kézzel kissé átgyúrjuk, hogy mindenhol összekeveredjenek a hozzávalók. Nem túl ragacsos, puha masszát kell kapnunk, de az sem baj, ha picit vizesebb vagy éppen szárazabb a tészta.
- Én egy kb.10x20x5cm méretű szilikon gyümölcskenyér-formát használok, de lehet kézzel is sütőpapírra formázni kerekre vagy hosszúkásra a kenyeret.
- Tetejét megkenjük pici vízzel, és megszórjuk egy evőkanál szezámmaggal, majd a forma közepét kissé bevágjuk.
- Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhető. (az én sütőm elég erősen süt, így lehet kevés lesz a megadott 150 C másoknál!)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x10x5
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 11708
- Feltöltés dátuma: 2014. június 30.
Ajánló
Természetesen a liszt fajták variálhatóak, lehet csak sima búzalisztből is készíteni. A kukorica- és zabpehelyliszttel viszont nagy mennyiségben nincsenek jó tapasztalataim, nekem nagyon szárították a tésztát. (de lehet, én vagyok a béna :D ) A magvak is ízlés dolgai, ki mit és mennyit szeret, illetve a fűszerek variációja is végtelen, lehet hagymától kezdve az oregánón át bármit tenni bele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Egy ideje különféle liszteket próbálgatok kenyerek és egyéb sütemények sütéséhez, ráadásul rákaptam az élesztő mentes receptekre. Innen-onnan összeszedve (és több nem túl sikeres eredmény után) született meg ez a változat. Tömör, de mégis puha, nem száraz, 5 napig is simán ugyanolyan az állaga. Meg ugye elvileg egészséges is (bár mindig mást kiáltanak ki egészségesnek...) :D.