r
Nosalty Logó

Magvas-krumplis kenyér élesztő nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bbarbye
Magvas-krumplis kenyér élesztő nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6728.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    4722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és vízben (só nélkül) kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, villával összetörjük, és langyosra hagyjuk kihűlni.
  2. Közben összekeverjük egy nagy tálban a száraz hozzávalókat, de a szezámmagból csak egy evőkanalat teszek bele, a másik evőkanál a tetejére megy.
  3. Egy pohárban vagy csészében összekeverjük a joghurtot, a vizet és az olívaolajat.
  4. Az összetört burgonyát és a joghurtos egyveleget is beleöntjük a száraz hozzávalókat tartalmazó tálba, és jól átkeverjük, kézzel kissé átgyúrjuk, hogy mindenhol összekeveredjenek a hozzávalók. Nem túl ragacsos, puha masszát kell kapnunk, de az sem baj, ha picit vizesebb vagy éppen szárazabb a tészta.
  5. Én egy kb.10x20x5cm méretű szilikon gyümölcskenyér-formát használok, de lehet kézzel is sütőpapírra formázni kerekre vagy hosszúkásra a kenyeret.
  6. Tetejét megkenjük pici vízzel, és megszórjuk egy evőkanál szezámmaggal, majd a forma közepét kissé bevágjuk.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhető. (az én sütőm elég erősen süt, így lehet kevés lesz a megadott 150 C másoknál!)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x10x5
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11671
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Ajánló

Természetesen a liszt fajták variálhatóak, lehet csak sima búzalisztből is készíteni. A kukorica- és zabpehelyliszttel viszont nagy mennyiségben nincsenek jó tapasztalataim, nekem nagyon szárították a tésztát. (de lehet, én vagyok a béna :D ) A magvak is ízlés dolgai, ki mit és mennyit szeret, illetve a fűszerek variációja is végtelen, lehet hagymától kezdve az oregánón át bármit tenni bele. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magvas-krumplis kenyér élesztő nélkül
bbarbye 9 recept

Egy ideje különféle liszteket próbálgatok kenyerek és egyéb sütemények sütéséhez, ráadásul rákaptam az élesztő mentes receptekre. Innen-onnan összeszedve (és több nem túl sikeres eredmény után) született meg ez a változat. Tömör, de mégis puha, nem száraz, 5 napig is simán ugyanolyan az állaga. Meg ugye elvileg egészséges is (bár mindig mást kiáltanak ki egészségesnek...) :D.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...