r
Nosalty Logó

Magvas-krumplis kenyér élesztő nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
bbarbye
Magvas-krumplis kenyér élesztő nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

413
Kalória
11.4g
Fehérje
64.3g
Szénhidrátok
13.8g
Zsír
71g
Víz
3.3g
Koleszterin
6.8g
Rost
4.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6728.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    4722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    284.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és vízben (só nélkül) kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Ezután leöntjük róla a vizet, villával összetörjük, és langyosra hagyjuk kihűlni.
  2. Közben összekeverjük egy nagy tálban a száraz hozzávalókat, de a szezámmagból csak egy evőkanalat teszek bele, a másik evőkanál a tetejére megy.
  3. Egy pohárban vagy csészében összekeverjük a joghurtot, a vizet és az olívaolajat.
  4. Az összetört burgonyát és a joghurtos egyveleget is beleöntjük a száraz hozzávalókat tartalmazó tálba, és jól átkeverjük, kézzel kissé átgyúrjuk, hogy mindenhol összekeveredjenek a hozzávalók. Nem túl ragacsos, puha masszát kell kapnunk, de az sem baj, ha picit vizesebb vagy éppen szárazabb a tészta.
  5. Én egy kb.10x20x5cm méretű szilikon gyümölcskenyér-formát használok, de lehet kézzel is sütőpapírra formázni kerekre vagy hosszúkásra a kenyeret.
  6. Tetejét megkenjük pici vízzel, és megszórjuk egy evőkanál szezámmaggal, majd a forma közepét kissé bevágjuk.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Ezután rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána szeletelhető. (az én sütőm elég erősen süt, így lehet kevés lesz a megadott 150 C másoknál!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x10x5

Egy ideje különféle liszteket próbálgatok kenyerek és egyéb sütemények sütéséhez, ráadásul rákaptam az élesztő mentes receptekre. Innen-onnan összeszedve (és több nem túl sikeres eredmény után) született meg ez a változat. Tömör, de mégis puha, nem száraz, 5 napig is simán ugyanolyan az állaga. Meg ugye elvileg egészséges is (bár mindig mást kiáltanak ki egészségesnek...) :D.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

3 árulkodó jel, hogy a húsvéti csokitojás nem jó minőségű

Húsvétkor szinte mindenki vásárol szeretteinek csokinyuszit, -csibét, -bárányt, -tojást vagy bármilyen egyéb, a húsvét témaköréhez kapcsolódó figurát. És bár a díszes csomagolás minden esetben nagyon hívogató, a tartalma nem mindig olyan jó minőségű, mint amilyennek gondoljuk. Mutatunk 3 jelet, ami elárulhatja, hogy nem jó minőségű csokoládéról van szó!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!