Magvas-burgonyás rudacskák
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
752
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
3009
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1068.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 799 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 499 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 382 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
752
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 216.7 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4273.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 593 mg
-
Nátrium 3194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 257.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2125 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 238 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 1997 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1527 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
3009
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
362
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük.
- Leszűrjük, megtörjük, és hagyjuk kihűlni.
- A lisztbe szórjuk a sót, a margarint elmorzsoljuk benne, végül beledolgozzuk a megtört burgonyát.
- 1 órára a hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
- Derelyevágóval 1 cm széles, 10 cm hosszú rudakra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal. 200 fokon 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2740
- Feltöltés dátuma: 2014. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1202 recept
Nem időigényes. A burgonyától sokáig eláll.