Mágnás diós pite 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
BlueVelvet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
13g tojássárgája43 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
3g vaj24 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
A tetejére
-
93 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
20g dió131 kcal
Összesen
743
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
80g tojássárgája258 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A tetejére
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
120g dió785 kcal
Összesen
4460
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
6.8g tojássárgája22 kcal
-
10.2g porcukor40 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
15.3g finomliszt56 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
1.7g vaj12 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
A tetejére
-
47 kcal
-
13.6g tojásfehérje7 kcal
-
12.8g porcukor49 kcal
-
10.2g dió67 kcal
Összesen
379
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 412.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.9 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
743
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71 g
Zsír
-
Összesen 215.4 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 1169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2475.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 416 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1138 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 581.6 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 296.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1264 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 773 mg
-
Retinol - A vitamin: 1236 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 923 micro
Összesen
4460
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojássárgája
-
12 dkg porcukor
-
18 dkg finomliszt
-
0.5 tk sütőpor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A tepsi kikenéséhez
-
1 púpozott ek finomliszt
A tetejére
-
20 dkg sárgabaracklekvár
-
4 db tojásfehérje
-
15 dkg porcukor
-
12 dkg dió
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojássárgáját a porcukorral és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal 2-3 perc alatt habosra keverjük.
- A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. Se nem folyós, se nem gyúrható tészta lesz belőle, de így jó.
- Margarinnal kikent, belisztezett tepsibe simítjuk (vizes késsel, kézzel vagy kanállal a legkönnyebb).
- Egyenletesen megkenjük a lekvárral.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a cukrot is hozzáadjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a diót. Egyenletesen a megkent tésztára simítjuk.
- Előmelegített sütőben, közepes lánggal 25-30 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16112
- Feltöltés dátuma: 2010. február 24.
Ajánló
Házi sárgabaracklekvárral a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
BlueVelvet
6 recept
Az első ilyen jellegű sütemény, amit kóstoltam, a nagynénémtől származik, de ő több liszttel készítette, és rácsokat is gyártott a tetejére. Ez egy kicsit egyszerűbb recept, a Príma Konyha újságból származik, és oda Pámerné Vogl Viktória küldte be. Köszönet neki érte, mert nagyon-nagyon jó süti, és nagyon gyorsan elkészíthető. Igazi vendégváró.