r
Nosalty Logó

Mágnás diós pite 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
BlueVelvet
Mágnás diós pite 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

743
Kalória
11.8g
Fehérje
96.9g
Szénhidrátok
35.9g
Zsír
49.5g
Víz
194.8g
Koleszterin
2.7g
Rost
62g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 4460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    215.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2475.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.6 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    296.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1236 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 4460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal 2-3 perc alatt habosra keverjük.
  2. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. Se nem folyós, se nem gyúrható tészta lesz belőle, de így jó.
  3. Margarinnal kikent, belisztezett tepsibe simítjuk (vizes késsel, kézzel vagy kanállal a legkönnyebb).
  4. Egyenletesen megkenjük a lekvárral.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a cukrot is hozzáadjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a diót. Egyenletesen a megkent tésztára simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal 25-30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Az első ilyen jellegű sütemény, amit kóstoltam, a nagynénémtől származik, de ő több liszttel készítette, és rácsokat is gyártott a tetejére. Ez egy kicsit egyszerűbb recept, a Príma Konyha újságból származik, és oda Pámerné Vogl Viktória küldte be. Köszönet neki érte, mert nagyon-nagyon jó süti, és nagyon gyorsan elkészíthető. Igazi vendégváró.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!