Máglyarakás Kata konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1374
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
5494
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 78.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1907.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 554 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 794 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.7 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 223.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
1374
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.1 g
Zsír
-
Összesen 313.4 g
-
Telített zsírsav 112 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 110 g
-
Koleszterin 713 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7630.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 2215 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 484 mg
-
Foszfor 1525 mg
-
Nátrium 3175 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554.7 g
-
Cukor 270 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 894.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1444 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 1400 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 731 micro
Összesen
5494
kcal
- 7% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tejet 2 ek. cukorral és a 2 cs. vaníliás cukorral felforraljuk. Ezalatt a kifliket karikákra vágjuk.
- 10 dkg vajat megmelegítünk, és elkeverjük a tojások sárgáival.
- Leforrázzuk a a cukros tejjel a kifliket, megforgatjuk őket, úgy hogy az összes tejet felszívja. Ha túl sok, akkor le kell önteni róla a maradék tejet, ha túl kevés egy kis hideg tejjel lehet pótolni, de ez utóbbit nagyobb mértékben ne alkalmazzuk.
- A meleg vajat a leforrázott kiflikhez adjuk, majd addig keverjük, míg egyforma halványsárga színt kap.
- Kivajazzuk a tepsit vagy egy nagy jénai tálat, beletöltjük a kifliket, majd 10-15 percig sütöm.
- Addig elkészítjük a második réteget: lereszeljük az almákat, hozzáadjuk a maradék cukrot, a fahéjat és 3 ek. lekvárt. Alaposan elkeverjük. A darált diót hozzáadjuk, majd a forró kiflik tetejére kenjük.
- Még 10 percig sütjük, s ha a második réteg teteje kissé szikkadtabb (vigyázat! ha túl leves még, akkor tovább kell sütni), akkor a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a maradék lekvárral óvatosan összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a habot ne nagyon törjük szét, mert el fog folyni a teteje!
- Tovább sütjük, míg a tojáshab a tetején szép barnás színt nem kap. (kb. 10 perc)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4623
- Feltöltés dátuma: 2012. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Amire figyelni kell: Túl kemény lekvár nem jó hozzá! Ne törjük össze a tojáshabot!