r
Nosalty Logó

Máglyarakás Kata konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás Kata konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7630.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    2215 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    3175 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 5494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 ek. cukorral és a 2 cs. vaníliás cukorral felforraljuk. Ezalatt a kifliket karikákra vágjuk.
  2. 10 dkg vajat megmelegítünk, és elkeverjük a tojások sárgáival.
  3. Leforrázzuk a a cukros tejjel a kifliket, megforgatjuk őket, úgy hogy az összes tejet felszívja. Ha túl sok, akkor le kell önteni róla a maradék tejet, ha túl kevés egy kis hideg tejjel lehet pótolni, de ez utóbbit nagyobb mértékben ne alkalmazzuk.
  4. A meleg vajat a leforrázott kiflikhez adjuk, majd addig keverjük, míg egyforma halványsárga színt kap.
  5. Kivajazzuk a tepsit vagy egy nagy jénai tálat, beletöltjük a kifliket, majd 10-15 percig sütöm.
  6. Addig elkészítjük a második réteget: lereszeljük az almákat, hozzáadjuk a maradék cukrot, a fahéjat és 3 ek. lekvárt. Alaposan elkeverjük. A darált diót hozzáadjuk, majd a forró kiflik tetejére kenjük.
  7. Még 10 percig sütjük, s ha a második réteg teteje kissé szikkadtabb (vigyázat! ha túl leves még, akkor tovább kell sütni), akkor a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a maradék lekvárral óvatosan összekeverjük. Ügyeljünk arra, hogy a habot ne nagyon törjük szét, mert el fog folyni a teteje!
  8. Tovább sütjük, míg a tojáshab a tetején szép barnás színt nem kap. (kb. 10 perc)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4623
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amire figyelni kell: Túl kemény lekvár nem jó hozzá! Ne törjük össze a tojáshabot!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...