r
Nosalty Logó

Madártej szelet TraRita módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Madártej szelet TraRita módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5000 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1250 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    308.4 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    2291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3610.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1065 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1194 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2924 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1203 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 5000 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Simára keverjük a sárgájákat a cukorral, a liszttel,beletesszük a zselatinport, a tejhez adjuk majd sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. A tojásfehérjékből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, végül a lisztet is beletesszük.
  3. Papírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
  4. A fél cs margarint és a 15 dkg porcukrot habosra keverjük.
  5. A főzött krémet összekeverjük a margarinossal, és rákenjük a tésztára.
  6. A tejszínből habot készítünk, majd a krém tetejére tesszük.
  7. A habra tetszés szerint mogyorót, csokit szórhatunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 334
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 38425
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártej szelet TraRita módra
TraRita 118 recept

Régóta megvan ez a receptem, igaz, nem tudom, kitől származik. Gyermekeim kedvence :). Hosszú idő után ma ismét elkészítettem családom nagy örömére. Mondta is a férjem, hogy ez a süti nem hagyja nyugodni az embert, amíg van a tálcán. :) Egész délután nyitódott a hűtőajtó :D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...