r
Nosalty Logó

Madártej Gabimami konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Madártej Gabimami konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tejhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tejhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 1986 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tejhez

A habhoz

A díszítéshez

Összesen 93 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3445.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1849 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 1986 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A tejhez

A habhoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tejhez

  1. A tojások sárgáját cukorral, 2 vaníliás cukorral, a pudingporral, liszttel, kis csipet sóval, és a tejjel simára keverjük. Majd egy tejforraló lábosban sűrűre főzzük, közben kevergetjük, nehogy csomós legyen. Ha készre főztük, félretesszük.
  2. A tojásfehérjét csipet cukorral, kis csipet sóval kemény habbá verjük, és közben 2 dl vizet felforralunk, ezt a felvert tojáshabra öntjük, s kis tányérral lefedjük. 10 perc múlva lehet szaggatni.
  3. Egy hőálló tálba a háromnegyed rész madártejet beleöntjük, és erre evőkanállal a habot szaggatjuk, majd a maradék madártejet rácsurgatjuk a habra.
  4. Díszítésként egy narancs héját reszeljük rá.
  • Elkészítettem: 300 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14231
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 21.

Ajánló

Ajánlani tudom gyümölcsszezon idején friss gyümölcsökkel díszíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártej Gabimami konyhájából
Gabimami58 139 recept

Még iskolásként tanultam meg az elkészítését, és már felnőttként gyermekeimnek készítve ennyit újítottam rajta. A habot felverem és forró vízzel leöntöm, majd letakarom, s utána szaggatom. Sokkal egyszerűbb és hófehér marad a hab is. A narancs héjat csak ötletként reszeltem mindig rá, így még mutatósabb is... No persze, ha gyümölcsszezon van erdei szamócával díszítem főleg.

Hozzávalók

A tejhez

A habhoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...