r
Nosalty Logó

Macis torta Erikamamától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Macis torta Erikamamától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához: (1 adag)

A krémhez

A főzött krémhez

Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához: (1 adag)

A krémhez

A főzött krémhez

Összesen 4937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához: (1 adag)

A krémhez

A főzött krémhez

Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 494 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    283.1 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    2816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1495 mg
  • Nátrium
    703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cukor
    343 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    587 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    2218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2978 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3250 micro
Összesen 4937 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A piskótához: (1 adag)

A krémhez

A főzött krémhez

Elkészítés

A piskótához: (1 adag)

  1. Egy adag piskótatésztát kikeverünk, és egy kerek tortaformában megsütjük. Ha kihűlt félbeszeljük tortakéssel.Majd készítünk még egy adag piskótatésztát, de azt egy négyzet alapú tepsiben süssük meg. Ha megsült, akkor konyharuhába tekerjük fel, ebből piskótatekercset készítünk.
  2. A főzött krém hozzávalóit símára keverjük és felfőzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzőtt krémhez keverjük. Megkenjük vele a kerek tortalapunkat, valamint a piskótatekercset is.
  3. A piskótatekercsből levágunk 2 darabot, ami olyan magas, mint a tortánk, majd egy kis krémmel odaragasszuk a helyére a maci két fülét. Majd levágunk még szintén a piskótatekercsből kb 2 cm vastagságút, és egy kis krémmel a maci orrát is felragasszuk, kb a torta közepére.
  4. Majd a krémet tegyük tortazsákba és csillagcső segítségével pici rozsákat nyomunk egymás mellé. Először a maci szemeit, pofiját, majd fülét díszítjük a fehér krémmel.
  5. A maradék krémbe egy kanál kakaóport teszünk, jól elkeverjük, majd ezzel fejezzük be a díszítést a maci fején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10300
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam névnapja alkalmából készítettem és nagyon tetszett neki. A tortát egyébként 2 adag piskótatésztából, azaz 2 db kerek tortalapból készítettem, de eggyel is meg lehet csinálni. Bármilyen krémmel készíthető.

Hozzávalók

A piskótához: (1 adag)

A krémhez

A főzött krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...