r
Nosalty Logó

Mac and cheese pikánsan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Mac and cheese pikánsan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 26% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 26% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 2032 kcal
  • 26% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 26% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 406 kcal
  • 26% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7835.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    3689 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    2401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    938 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 2032 kcal
  • 26% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát beletesszük sós, lobogó vízbe, de csak 5 percig főzzük összesen, mert a lényeg, hogy ne főljön meg teljesen a tészta.
  2. A vajból, lisztből és tejből egy hígabb besamelmártást készítünk, szerecsendióval, sóval fűszerezzük, majd hozzáadjuk a mustárt.
  3. A sajtot lereszeljük és egy kevés kivételével a mártásban elolvasztjuk, a tésztával jól elkeverjük.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  5. A mártásos tésztát egy hőálló tálba helyezzük. Tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és a cayenne borssal. Kb. 20 perc alatt megsütjük.
  6. Amikor kivettük a sütőből, várjunk 5 percet, hogy kellő állagú, azaz vágható legyen a tészta.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13383
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mac and cheese pikánsan
Mercedes 302 recept

Nagyon fontos, hogy markáns sajtot válasszunk a recepthez, mert az egésznek ez az alapja. Semleges ízű sajttal neki se álljunk. A gruyere illetve Comté sajtokat több hónapon keresztül érlelik, így kapja meg azt a különlegesen finom, határozott ízét. Mellesleg rendkívül jól olvadó sajtok, fondükhöz is kifejezetten ezen fajtákat ajánlják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...