Lusta kenyér bármikor
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
244g finomliszt887 kcal
-
15g instant élesztő49 kcal
-
4g só0 kcal
-
188g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
975g finomliszt3549 kcal
-
60g instant élesztő195 kcal
-
17g só0 kcal
-
750g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
54.1g finomliszt197 kcal
-
3.3g instant élesztő11 kcal
-
0.9g só0 kcal
-
41.6g víz0 kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2181 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 1619 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 217.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 414 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8724 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 335 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 1435 mg
-
Nátrium 6475 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 768.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 868.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1658 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 176 micro
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
60 g instant élesztő
-
7.5 dl víz
Elkészítés
- A hideg kelt tésztáttetszés szerintire formázzuk,és sütőlaponkelesztjük 40-60 percig, mialatt a sütőt előmelegítjük 230 fokra.
- Kelesztés után 20-30 percig sütjük, majd visszavesszük a hőt 200-ra, és aranybarnárasütjük.
- Sütés utánrácson hűtjük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 530
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 76808
- Feltöltés dátuma: 2013. február 19.
Ajánló
További információ az Artizán péksütemény bármikor receptemnél és az artisanbreadinfive.com weboldalon olvasható. Ha ropogósra akarjuk a kenyeret, akkor "vizezzünk" (spriccelés, sütő aljában edényben forró víz....gőzös sütés). Ha alacsonyabb hőn sütünk, és sütés után konyharuhát borítunk a kenyérre, akkor puha héjat kapunk. Lehet kevesebb élesztővel is készíteni; a minimum állítólag fél teáskanálnyi is lehet, de akkor meghosszabbodik a kelesztési idő (első és második kelesztési idő is!). Viszont a hosszabb idejű kelesztéssel finomabb ízeket kapunk; jobban hasonlít a természetes/vadkovászos kenyér ízéhez. :) A kelt tészta keveréket 2 héten belül fel kell használnunk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Keverés után négy nappal megint ki kellett próbálnom a hideg kelt tésztát a hűtőből! Tesztelni akartam, hogy hogyan működik "bármikor"; ez alkalommal egy kenyérnyi adag tésztát sütöttem meg. (A kelt tésztám 50% fehér kenyérliszt és 50% teljes kiőrlésű liszt keveréke.) Hihetetlenül meglepett ez a kenyérsütési technika, mert DÖBBENETESEN EGYSZERŰ ÉS NAGYSZERŰ!! Gyors és könnyű munkafolyamat (gyerekek is élveznék a formázást, mert olyan könnyű a tésztával dolgozni!) A péksütemények és a kenyér is minden probléma nélkül kelt, gyönyörűen emelkedett a sütőben.... Kívül ropogós, belül puha kenyeret kaptam. Ha hideg a tészta és nagyobb a kenyér, akkor növeljük a kelesztési időt; 60-90 percre! A küllem és íz egyébként nagyon hasonlít a kovászos kenyéréhez!!! Most már nemcsak lusta lángosunk van, hanem lusta kenyerünk is! Hurrá!!! :)))