r
Nosalty Logó

Lúdlábtorta HK konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Lúdlábtorta HK konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 335 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 476 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    368.9 g
  • Telített zsírsav
    232 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    1102 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.6 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 5713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. A krémmel kezdünk. 200 ml tejszínt, a cukrot, a vajat és az étcsokit egy lábosban kevergetve felforrósítjuk, amíg minden alkotórész teljesen el nem olvad. Jól behűtjük.
  2. A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, amiben a sütőport elkevertük és óvatosan összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben sütjük. Ha kihűlt a piskótalap, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. A tortalapot tortatányérra helyezzük és a tortagyűrűvel újra körbezárjuk. Ha nincs tortagyűrű, akkor a kapcsos tortaforma is megteszi.
  4. A behűtött krémet habverővel habosítjuk. A maradék 100 ml tejszínt a habfixálóval keményre verjük és a csokis krémhez adjuk. Szintén habverővel alaposan összekeverjük. Ízlés szerinti mennyiségű meggybefőttet adunk hozzá és a piskótalapra kenjük.
  5. A csokimázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére. Nem kell semmilyen eszközzel elsimítani, elég a tortát finoman, több irányban megbillenteni és a csoki szépen szétfolyik a tetején.
  6. Meggybefőttel díszítjük, mielőtt a csokimáz megszilárdul. (Én még egy kis tejszínhabbal is kidekoráltam.)
  7. Pár órára hűtőbe tesszük, majd vékony pengéjű késsel finoman körbevágva, eltávolítjuk a tortagyűrűt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5374
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lúdlábtorta HK konyhájából
Mi van itthon 92 recept

Férjem szülinapjára készült... naggyon finom lett, csak az volt a baj, hogy hamar elfogyott!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...