Lúdlábtorta HK konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mi van itthon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
A kakaós piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
2 kcal
-
12 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
63 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
0g habfixáló1 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
A tetejére
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
9 kcal
-
8g meggybefőtt6 kcal
Összesen
476
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
A kakaós piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
23 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
4g habfixáló15 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
A tetejére
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
Összesen
5713
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
A kakaós piskótához
-
9.7g tojás12 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
17.7g növényi habtejszín44 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
11.8g vaj85 kcal
-
8.8g étcsokoládé48 kcal
-
0.2g habfixáló1 kcal
-
17.7g meggybefőtt13 kcal
A tetejére
-
8.8g étcsokoládé48 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
5.9g meggybefőtt4 kcal
Összesen
335
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
476
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 368.9 g
-
Telített zsírsav 232 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1000 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2565.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 525 mg
-
Foszfor 1102 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 559.6 g
-
Cukor 379 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 154.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1606 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 473 mg
-
Retinol - A vitamin: 1574 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 394 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 840 micro
Összesen
5713
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
335
kcal
Hozzávalók
A kakaós piskótához
-
3 db tojás
-
70 g cukor
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
2 ek napraforgó olaj
-
70 g finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez
-
300 ml növényi habtejszín
-
150 g cukor
-
200 g vaj
-
150 g étcsokoládé
-
0.5 csomag habfixáló
-
30 dkg meggybefőtt
A tetejére
-
150 g étcsokoládé
-
1.5 ek napraforgó olaj
-
10 dkg meggybefőtt
Elkészítés
A kakaós piskótához
- A krémmel kezdünk. 200 ml tejszínt, a cukrot, a vajat és az étcsokit egy lábosban kevergetve felforrósítjuk, amíg minden alkotórész teljesen el nem olvad. Jól behűtjük.
- A piskótalaphoz az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel felverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, amiben a sütőport elkevertük és óvatosan összeforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben sütjük. Ha kihűlt a piskótalap, kivesszük a formából, lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. A tortalapot tortatányérra helyezzük és a tortagyűrűvel újra körbezárjuk. Ha nincs tortagyűrű, akkor a kapcsos tortaforma is megteszi.
- A behűtött krémet habverővel habosítjuk. A maradék 100 ml tejszínt a habfixálóval keményre verjük és a csokis krémhez adjuk. Szintén habverővel alaposan összekeverjük. Ízlés szerinti mennyiségű meggybefőttet adunk hozzá és a piskótalapra kenjük.
- A csokimázhoz a csokit az étolajjal vízgőz felett megolvasztjuk és ráöntjük a torta tetejére. Nem kell semmilyen eszközzel elsimítani, elég a tortát finoman, több irányban megbillenteni és a csoki szépen szétfolyik a tetején.
- Meggybefőttel díszítjük, mielőtt a csokimáz megszilárdul. (Én még egy kis tejszínhabbal is kidekoráltam.)
- Pár órára hűtőbe tesszük, majd vékony pengéjű késsel finoman körbevágva, eltávolítjuk a tortagyűrűt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5374
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Mi van itthon
92 recept
Férjem szülinapjára készült... naggyon finom lett, csak az volt a baj, hogy hamar elfogyott!