r
Nosalty Logó

Lucskos káposzta Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Lucskos káposzta Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    326 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    250 micro
  • β-karotin
    790 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 1542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    128 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szeletekre vágott fokhagymát kevés olíván megfuttatjuk, de csak addig, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, együtt megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott húst. Kicsivel nagyobb lángon fehéredésig körbepirítjuk.
  2. Jönnek a fűszerek, bors, őrölt kömény és a babérlevél. Elvileg vízzel kellett volna felengedni, de gondoltam, hogy egy kis fehérbor nem árthat neki. Sózzuk, és még rászórunk egy kis vegamixet is. Kb. fél órát pároljuk a húst így magában.
  3. Közben a fehér káposztát és a krumplit nagyobb kockákra, a paradicsomot és a paprikát négyfelé vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a félig megpárolt húshoz. Még egy kevés vizet öntünk rá, jól összekeverjük, utánasózunk, és újabb kb. fél órát főzzük így együtt. Most már inkább közepes lángon, nem olyan kis csendesen, nem baj, ha a krumpli kicsit szétmegy, ez sűríti az ételt, mert nem akartam berántani.
  4. Aki akarja, rakhat rá a végén tejfölt (a férjem akart), bár nem igényli ez az étel igazából, hiszen így is szép, egyszerű, tiszta íze van.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4847
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lucskos káposzta Pogácsa konyhájából
Pogácsa 391 recept

Kaldeneker György elmondása alapján igyekeztem elkészíteni, nagyon finom lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...