Lisztmentes mandulás csokoládétorta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Karamella öntet
-
80 g barna cukor
-
200 ml habtejszín
-
1 ek cukorszirup
-
250 g vaj
Csokoládétorta
-
375 g mandulaliszt
-
200 g barna cukor
-
175 g cukor
-
375 g vaj
-
3 ek tej
-
0.5 ek napraforgó olaj
898
Kalória
18.2g
Fehérje
63.9g
Szénhidrátok
64.8g
Zsír
47.6g
Víz
268g
Koleszterin
11.3g
Rost
57.1g
Cukor
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
Karamella öntet
-
7g barna cukor25 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g cukorszirup4 kcal
-
21g vaj149 kcal
Csokoládétorta
-
31g mandulaliszt88 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
15g cukor56 kcal
-
31g étcsokoládé171 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
3g tej1 kcal
-
3 kcal
-
0g amarettó0 kcal
Összesen
898
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
Karamella öntet
-
80g barna cukor304 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
15g cukorszirup42 kcal
-
250g vaj1793 kcal
Csokoládétorta
-
375g mandulaliszt1061 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
375g étcsokoládé2048 kcal
-
375g vaj2689 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
30g tej17 kcal
-
35 kcal
-
0g amarettó0 kcal
Összesen
10785
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
Karamella öntet
-
3.1g barna cukor12 kcal
-
1.5g barna cukor6 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
0.6g cukorszirup2 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
Csokoládétorta
-
14.3g mandulaliszt41 kcal
-
7.7g barna cukor29 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
14.3g étcsokoládé78 kcal
-
14.3g vaj103 kcal
-
18.9g tojás24 kcal
-
1.1g tej1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
-
0g amarettó0 kcal
Összesen
414
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 453 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
898
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 218.9 g
Zsír
-
Összesen 777.1 g
-
Telített zsírsav 438 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 218 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 3216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4803.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1045 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 655 mg
-
Foszfor 1920 mg
-
Nátrium 961 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 766.6 g
-
Cukor 685 mg
-
Élelmi rost 135 mg
Víz
-
Összesen 571.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5537 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 1438 mg
-
Retinol - A vitamin: 5439 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1205 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2307 micro
Összesen
10785
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
414
kcal
Elkészítés
Karamella öntet
- A vajat olvasszuk fel egy lábosban, majd kevergetés közben adjuk hozzá a többi összetevőt: a cukrokat, a tejszínt és a cukorszirupot. Addig keverjük a tűzön, míg a cukor teljesen fel nem olvad.
- Öntsük az egészet egy edénybe, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy a hűtőbe tehessük néhány órára - így nem marad annyira híg az öntet, mire használni szeretnénk.
Csokoládétorta
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy csatos (!) tortaformát - kb. 24 cm átmérőjűt - béleljünk ki sütőpapírral (az oldalát külön).
- Víz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. Öntsük egy nagyobb tálba, amibe később a többi hozzávalóból elkészített massza is belefér.
- Kockázzuk fel a szoba hőmérsékletű vajat, majd egy tálban a cukrokkal együtt elektromos habverővel keverjük el, közben lassan adjuk hozzá a tojásokat. Nem kell keményre verni, csak amíg egynemű anyagot nem kapunk.
- Ezután ha a csokoládé kihűlt, fakanállal óvatosan keverjük össze az előzőleg elkészített masszával, majd adagolva a mandulalisztet is forgassuk bele.
- Öntsük az egészet a tortaformába, majd 180 fokon 60 percig süssük. Késpróba után ha szükséges, süssük tovább. (Ha kicsit nedves marad a kés egy órás sütés elteltével, nem probléma, mert nem fogunk teljesen "szilárd" piskótát kapni.)
- Miután kivettük a tortát a sütőből, a sütőforma keretét ne vegyük le, míg a torta ki nem hűlt, különben szétesik az egész sütemény. Fogpiszkálóval szurkáljuk meg a tetejét, majd locsoljuk meg a mandulalikőrrel.
- Ha már nagyjából kihűlt a torta, levehetjük a forma szélét, és óvatosan, vizes késsel szeletelhetjük, a karamella öntettel díszítve tálalhatjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 perc
- Sütés ideje: 60 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
Fantasztikusan finom és lágy sütemény, tökéletes bármilyen alkalomkor. Néha kicsit játszani kell a késsel, míg helyére tudjuk tenni a szeletek egyes részeit a lágyság miatt, de az íze tökéletesen kárpótol a fáradozásunkért!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!