Lisztmentes mandulás csokoládétorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
Karamella öntet
-
7g barna cukor25 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
1g cukorszirup4 kcal
-
21g vaj149 kcal
Csokoládétorta
-
31g mandulaliszt88 kcal
-
17g barna cukor63 kcal
-
15g cukor56 kcal
-
31g étcsokoládé171 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
3g tej1 kcal
-
3 kcal
-
0g amarettó0 kcal
Összesen
898
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
Karamella öntet
-
80g barna cukor304 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
15g cukorszirup42 kcal
-
250g vaj1793 kcal
Csokoládétorta
-
375g mandulaliszt1061 kcal
-
200g barna cukor760 kcal
-
175g cukor677 kcal
-
375g étcsokoládé2048 kcal
-
375g vaj2689 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
30g tej17 kcal
-
35 kcal
-
0g amarettó0 kcal
Összesen
10785
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
Karamella öntet
-
3.1g barna cukor12 kcal
-
1.5g barna cukor6 kcal
-
7.7g habtejszín22 kcal
-
0.6g cukorszirup2 kcal
-
9.6g vaj69 kcal
Csokoládétorta
-
14.3g mandulaliszt41 kcal
-
7.7g barna cukor29 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
14.3g étcsokoládé78 kcal
-
14.3g vaj103 kcal
-
18.9g tojás24 kcal
-
1.1g tej1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
-
0g amarettó0 kcal
Összesen
414
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 64.8 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 268 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 453 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
898
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 218.9 g
Zsír
-
Összesen 777.1 g
-
Telített zsírsav 438 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 218 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 3216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4803.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1045 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 655 mg
-
Foszfor 1920 mg
-
Nátrium 961 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 766.6 g
-
Cukor 685 mg
-
Élelmi rost 135 mg
VÍZ
-
Összesen 571.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5537 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 403 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 1438 mg
-
Retinol - A vitamin: 5439 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1205 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2307 micro
Összesen
10785
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
414
kcal
Hozzávalók
Karamella öntet
-
80 g barna cukor
-
200 ml habtejszín
-
1 ek cukorszirup
-
250 g vaj
Csokoládétorta
-
375 g mandulaliszt
-
200 g barna cukor
-
175 g cukor
-
375 g vaj
-
3 ek tej
-
0.5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Karamella öntet
- A vajat olvasszuk fel egy lábosban, majd kevergetés közben adjuk hozzá a többi összetevőt: a cukrokat, a tejszínt és a cukorszirupot. Addig keverjük a tűzön, míg a cukor teljesen fel nem olvad.
- Öntsük az egészet egy edénybe, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy a hűtőbe tehessük néhány órára - így nem marad annyira híg az öntet, mire használni szeretnénk.
Csokoládétorta
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy csatos (!) tortaformát - kb. 24 cm átmérőjűt - béleljünk ki sütőpapírral (az oldalát külön).
- Víz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. Öntsük egy nagyobb tálba, amibe később a többi hozzávalóból elkészített massza is belefér.
- Kockázzuk fel a szoba hőmérsékletű vajat, majd egy tálban a cukrokkal együtt elektromos habverővel keverjük el, közben lassan adjuk hozzá a tojásokat. Nem kell keményre verni, csak amíg egynemű anyagot nem kapunk.
- Ezután ha a csokoládé kihűlt, fakanállal óvatosan keverjük össze az előzőleg elkészített masszával, majd adagolva a mandulalisztet is forgassuk bele.
- Öntsük az egészet a tortaformába, majd 180 fokon 60 percig süssük. Késpróba után ha szükséges, süssük tovább. (Ha kicsit nedves marad a kés egy órás sütés elteltével, nem probléma, mert nem fogunk teljesen "szilárd" piskótát kapni.)
- Miután kivettük a tortát a sütőből, a sütőforma keretét ne vegyük le, míg a torta ki nem hűlt, különben szétesik az egész sütemény. Fogpiszkálóval szurkáljuk meg a tetejét, majd locsoljuk meg a mandulalikőrrel.
- Ha már nagyjából kihűlt a torta, levehetjük a forma szélét, és óvatosan, vizes késsel szeletelhetjük, a karamella öntettel díszítve tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5285
- Feltöltés dátuma: 2014. június 01.
Ajánló
Én a likőr üvegének száját, vagy a likőrös pohár tetejét be szoktam borítani celofánnal, szúrni rá egy lyukat, mert így nem ömlik ki az egész egyből, hanem szépen meg lehet vele locsolni az egész tortát úgy, hogy mindenhová jusson belőle. Nagyon lágy sütemény, de nagyon eltelít, keskeny szeleteket érdemes vágni belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fantasztikusan finom és lágy sütemény, tökéletes bármilyen alkalomkor. Néha kicsit játszani kell a késsel, míg helyére tudjuk tenni a szeletek egyes részeit a lágyság miatt, de az íze tökéletesen kárpótol a fáradozásunkért!