r
Nosalty Logó

Lisztmentes mandulás csokoládétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lisztmentes mandulás csokoládétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Karamella öntet

Csokoládétorta

Összesen 898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Karamella öntet

Csokoládétorta

Összesen 10785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Karamella öntet

Csokoládétorta

Összesen 414 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 898 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.9 g

Zsír

  • Összesen
    777.1 g
  • Telített zsírsav
    438 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    218 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    3216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4803.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    655 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    961 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.6 g
  • Cukor
    685 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    1438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5439 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1205 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2307 micro
Összesen 10785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

Karamella öntet

Csokoládétorta

Elkészítés

Karamella öntet

  1. A vajat olvasszuk fel egy lábosban, majd kevergetés közben adjuk hozzá a többi összetevőt: a cukrokat, a tejszínt és a cukorszirupot. Addig keverjük a tűzön, míg a cukor teljesen fel nem olvad.
  2. Öntsük az egészet egy edénybe, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy a hűtőbe tehessük néhány órára - így nem marad annyira híg az öntet, mire használni szeretnénk.

Csokoládétorta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy csatos (!) tortaformát - kb. 24 cm átmérőjűt - béleljünk ki sütőpapírral (az oldalát külön).
  2. Víz fölött olvasszuk fel az étcsokoládét, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. Öntsük egy nagyobb tálba, amibe később a többi hozzávalóból elkészített massza is belefér.
  3. Kockázzuk fel a szoba hőmérsékletű vajat, majd egy tálban a cukrokkal együtt elektromos habverővel keverjük el, közben lassan adjuk hozzá a tojásokat. Nem kell keményre verni, csak amíg egynemű anyagot nem kapunk.
  4. Ezután ha a csokoládé kihűlt, fakanállal óvatosan keverjük össze az előzőleg elkészített masszával, majd adagolva a mandulalisztet is forgassuk bele.
  5. Öntsük az egészet a tortaformába, majd 180 fokon 60 percig süssük. Késpróba után ha szükséges, süssük tovább. (Ha kicsit nedves marad a kés egy órás sütés elteltével, nem probléma, mert nem fogunk teljesen "szilárd" piskótát kapni.)
  6. Miután kivettük a tortát a sütőből, a sütőforma keretét ne vegyük le, míg a torta ki nem hűlt, különben szétesik az egész sütemény. Fogpiszkálóval szurkáljuk meg a tetejét, majd locsoljuk meg a mandulalikőrrel.
  7. Ha már nagyjából kihűlt a torta, levehetjük a forma szélét, és óvatosan, vizes késsel szeletelhetjük, a karamella öntettel díszítve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5285
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Ajánló

Én a likőr üvegének száját, vagy a likőrös pohár tetejét be szoktam borítani celofánnal, szúrni rá egy lyukat, mert így nem ömlik ki az egész egyből, hanem szépen meg lehet vele locsolni az egész tortát úgy, hogy mindenhová jusson belőle. Nagyon lágy sütemény, de nagyon eltelít, keskeny szeleteket érdemes vágni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fantasztikusan finom és lágy sütemény, tökéletes bármilyen alkalomkor. Néha kicsit játszani kell a késsel, míg helyére tudjuk tenni a szeletek egyes részeit a lágyság miatt, de az íze tökéletesen kárpótol a fáradozásunkért!

Hozzávalók

Karamella öntet

Csokoládétorta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...