r
Nosalty Logó

Lisztmentes brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
lolabi
Lisztmentes brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 774 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.1 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 3095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit a vajjal, ha megvan, kihűtjük kissé. A sütőt felmelegítjük 150 fokra.
  2. Közben az öt tojást a cukorral beletesszük egy robotgépbe, és kb. 10 percig hagyjuk dolgozni a gépet, az egész elég sűrű állagú lesz.
  3. Ha ez megvan, összekeverjük a két masszát, óvatosan és nagyon gondosan összevegyítjük.
  4. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük. Lehet, hogy előbb megsül, sütőtől függ, a tűpróbát bevethetjük, de ugye ennek kicsit nyers a belseje, tehát csalóka. Én azt szoktam nézni, hogy mikor kezd repedezni a teteje, és mikor kezd elválni a sütőpapírtól.
  5. Készíthetünk hozzá vaníliaszószt, ezt is magam csinálom (2 tojássárgája, tej, cukor, liszt vagy étkezési keményítő, ezt összefőzzük), de teljesen jó a vaníliapuding is. :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 8212
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lisztmentes brownie
lolabi 3 recept

Egy ételkészítős műsorban láttam ezt a receptet, egyből megfogott az egyszerűsége, nem mellesleg gluténérzékenyek is nyugodtan ehetik :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...