r
Nosalty Logó

Linzerkoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
and.nikol13
Linzerkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tetejére

Töltelék

Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tetejére

Töltelék

Összesen 6811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Tetejére

Töltelék

Összesen 433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 681 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    356.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4901.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.3 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2478 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 6811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Töltelék

  • 8 ek lekvár/ dzsem (lehet több, kevesebb, ki mennyire szeretné megtölteni)

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Ha megvagyunk vele, hozzáadjuk a 2 db tojássárgát. Alaposan összegyúrjuk.
  3. Fóliával lefedve, hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
  4. Kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagra. Kiszaggatjuk, majd a sütőpapíros tepsire rápakoljuk. Egy ujjnyi helyet hagyjunk ki közöttük.
  5. A felső tésztáinkat lekenjük tojásfehérjével, és jó alaposan megszórjuk a cukros diónkkal. Az anyaghányadhoz lehet többet írtam, annyit kell rátenni, amennyit csak szeretnénk.
  6. 175 fokon, kb. 8 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, lehet tölteni. Másnap a legfinomabb, mikor a lekvártól megpuhul. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 15064
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 01.

Receptkategóriák

Linzerkoszorú
and.nikol13 25 recept

Rengetegszer elkészítettem, nagyon egyszerű, és persze finom. Az alaprecept szerint baracklekvárral kell készíteni. Én mindig épp olyannal töltöm meg, amilyet kíván a család.:)

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...