r
Nosalty Logó

Linzerkarika tojás nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petruska
Linzerkarika tojás nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez

1423
Kalória
16g
Fehérje
185g
Szénhidrátok
70.5g
Zsír
54.9g
Víz
161.3g
Koleszterin
4.7g
Rost
82.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

Összesen 1423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

Összesen 5686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez

Összesen 417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 1423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    282.1 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    739.9 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    219.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5686 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 417 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk annyi tejjel, hogy a tészta kellően összeálljon, de ne legyen ragacsos. Fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Közben a diót ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, összekeverjük egy kevés cukorral.
  3. Bekapcsolom a sütőt 200 fokra. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk ( 3-5 mm) a tésztát.
  4. Minden másodiknak kiszúrjuk a közepét. Lehet sima kör alakú kiszúrót vagy virág mintásat vagy valami mást használni.
  5. A lyukasakat megkenjük tejjel, belemártjuk a cukros dióba, és a sütőlapra tesszük őket. Persze a teliket is kisütjük!
  6. Világosra sütjük, rácson kihűtjük.
  7. Kedvenc házi lekvárral összeragasztunk egyet-egyet. 1-2 nap után a lekvártól lesz puha, frissen ropogósabb.
  8. Jól zárodó dobozban sokáig eláll. Tetejét porcukorral megszórjuk tálaláskor. Feltéve, ha sikerül jól eldugnunk! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagymamám régi receptje alapján. Sátoros ünnepeknél is sokat csinálok, mert jó előre el lehet készíteni, hiszen állnia kell, hogy puhuljon!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós bejgligolyók

Ez a csodás bejgligolyó mindenki kedvence lesz, mert jó sok töltelék fér el benne, de nem fog kirepedni, és kifolyni sem, ezen felül időhatékony, sőt, nem is szárad ki! A legjobb, ha ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!