r
Nosalty Logó

Linguini Scoglio

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Linguini Scoglio
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tenger gyümölcsei szósz

Összesen 1144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tenger gyümölcsei szósz

Összesen 4576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Tenger gyümölcsei szósz

Összesen 73 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    2292 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1211.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1869 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 1144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    209.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14770.8 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    672 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    818 mg
  • Foszfor
    3146 mg
  • Nátrium
    9169 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    4847 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    108 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1609 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    744 micro
  • β-karotin
    7475 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    6855 micro
Összesen 4576 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tenger gyümölcsei szósz

Elkészítés

Tészta

  1. Feltesszük a vizet a tűzhelyre, a legnagyobb lángra. Beletesszük a fele olívaolajat, a sót.
  2. Mikor felforr, beletesszük a tésztát (nem törjük el!), és készre főzzük.
  3. Mikor megfőtt (al dente) leszűrjük, NEM mossuk le! Kiöntjük egy tálcára, és a maradék olívaolajjal meglocsoljuk, összekeverjük, majd amilyen gyorsan csak lehet lehűtjük. Akár a hűtőszekrényben is.

Tenger gyümölcsei szósz

  1. A fokhagymát apróra összevágjuk. Megmossuk, megtisztítjuk a friss tengergyümölcseit, kiolvasztjuk a fagyasztottakat.
  2. Az olívaolajat egy megfelelő méretű serpenyőbe tesszük (wok is tökéletes, otthon én azt használom). Beletesszük a fokhagymát, és minden tengeri herkentyűt. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint erős paprikát vágunk bele, a csíkokra vágott bazsalikomot, illetve a finomra vágott petrezselymet is rátesszük.
  3. Nagy lángon, fedő alatt elkezdjük pirítani, de nem rázzuk, ha kell óvatosan keverjük (soha sem rázzuk, mert a kagylók akkor kiesnek a héjakból, csak keverjük!).
  4. Mikor a fokhagymánk megpirul a serpenyő alján, felöntjük a fehérborral, és rátesszük az apró kockára vágott paradicsomot, vagy egy nagyobb doboz paradicsom konzervet. Lassú lángon főzzük-pároljuk.
  5. Mikor az összes kagyló kinyílt, hozzátesszük a tésztát, átforgatjuk, majd négy tésztás tányérra tálaljuk úgy, hogy a kinyílt kagylókat körbetesszük, a tésztát a tenger gyümölcseivel középen elosztjuk egyenlően a négy tányérunkon.
  • Elkészítettem: 500 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4990
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Ajánló

Italnak Szürkebarátot ajánlok mellé (szárazat). Az olaszok soha sem mossák le a tésztát. Elveszti az ízét, és a szósz sem tapad úgy rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kedvenc olasz tésztaételem. Friss tengergyümölcseiből érdemes készíteni, de ha azok elérhetetlenek, akkor nem előfőzött, fagyasztott herkentyűkből is elkészíthető.

Hozzávalók

Tészta

Tenger gyümölcsei szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...