adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
2g só0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
750g víz0 kcal
-
100g tagliatelle371 kcal
Tenger gyümölcsei szósz
-
50g kagyló26 kcal
-
100g kagyló52 kcal
-
100g királyrák84 kcal
-
100g kagyló52 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
3 kcal
Összesen
1144
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
6g só0 kcal
-
170g olívaolaj1503 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
400g tagliatelle1484 kcal
Tenger gyümölcsei szósz
-
200g kagyló103 kcal
-
400g kagyló206 kcal
-
400g királyrák336 kcal
-
400g kagyló206 kcal
-
36g fokhagyma48 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
720g paradicsom130 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
12 kcal
Összesen
4576
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
0.1g só0 kcal
-
2.8g olívaolaj24 kcal
-
48.9g víz0 kcal
-
6.5g tagliatelle24 kcal
Tenger gyümölcsei szósz
-
3.3g kagyló2 kcal
-
6.5g kagyló3 kcal
-
6.5g királyrák5 kcal
-
6.5g kagyló3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
11.7g paradicsom2 kcal
-
3.3g fehérbor3 kcal
-
0.9g hegyes erős paprika0 kcal
Összesen
73
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3692.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 787 mg
-
Nátrium 2292 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1211.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 294 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 402 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 186 micro
-
β-karotin 1869 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1714 micro
Összesen
1144
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 209.2 g
Zsír
-
Összesen 234.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 158 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14770.8 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 672 mg
-
Kálcium 842 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 818 mg
-
Foszfor 3146 mg
-
Nátrium 9169 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 27 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 4847 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 974 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 108 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 292 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1609 micro
-
Kolin: 531 mg
-
Retinol - A vitamin: 316 micro
-
α-karotin 744 micro
-
β-karotin 7475 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 18526 micro
-
Lut-zea 6855 micro
Összesen
4576
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 302 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
Tészta
Tenger gyümölcsei szósz
-
40 dkg királyrák
-
12 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
4 csipet fekete bors
-
1 csokor bazsalikom
-
1 csokor petrezselyem
-
5 ek olívaolaj
-
4 nagy db paradicsom
-
2 dl fehérbor
-
1 közepes db hegyes erős paprika
Elkészítés
Tészta
- Feltesszük a vizet a tűzhelyre, a legnagyobb lángra. Beletesszük a fele olívaolajat, a sót.
- Mikor felforr, beletesszük a tésztát (nem törjük el!), és készre főzzük.
- Mikor megfőtt (al dente) leszűrjük, NEM mossuk le! Kiöntjük egy tálcára, és a maradék olívaolajjal meglocsoljuk, összekeverjük, majd amilyen gyorsan csak lehet lehűtjük. Akár a hűtőszekrényben is.
Tenger gyümölcsei szósz
- A fokhagymát apróra összevágjuk. Megmossuk, megtisztítjuk a friss tengergyümölcseit, kiolvasztjuk a fagyasztottakat.
- Az olívaolajat egy megfelelő méretű serpenyőbe tesszük (wok is tökéletes, otthon én azt használom). Beletesszük a fokhagymát, és minden tengeri herkentyűt. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint erős paprikát vágunk bele, a csíkokra vágott bazsalikomot, illetve a finomra vágott petrezselymet is rátesszük.
- Nagy lángon, fedő alatt elkezdjük pirítani, de nem rázzuk, ha kell óvatosan keverjük (soha sem rázzuk, mert a kagylók akkor kiesnek a héjakból, csak keverjük!).
- Mikor a fokhagymánk megpirul a serpenyő alján, felöntjük a fehérborral, és rátesszük az apró kockára vágott paradicsomot, vagy egy nagyobb doboz paradicsom konzervet. Lassú lángon főzzük-pároljuk.
- Mikor az összes kagyló kinyílt, hozzátesszük a tésztát, átforgatjuk, majd négy tésztás tányérra tálaljuk úgy, hogy a kinyílt kagylókat körbetesszük, a tésztát a tenger gyümölcseivel középen elosztjuk egyenlően a négy tányérunkon.
- Elkészítettem: 500 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4990
- Feltöltés dátuma: 2014. január 12.
Ajánló
Italnak Szürkebarátot ajánlok mellé (szárazat). Az olaszok soha sem mossák le a tésztát. Elveszti az ízét, és a szósz sem tapad úgy rá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez a kedvenc olasz tésztaételem. Friss tengergyümölcseiből érdemes készíteni, de ha azok elérhetetlenek, akkor nem előfőzött, fagyasztott herkentyűkből is elkészíthető.