r
Nosalty Logó

Limetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Limetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A meringue-hoz

Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A meringue-hoz

Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A meringue-hoz

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4932.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 4939 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A meringue-hoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tészta hozzávalóit szép simára keverjük, majd megtöltjük vele a tortaformát, úgy, hogy kb. egy ujjnyi hely maradjon a forma tetejéig. Ha nincs Zila-formánk, akkor egy 18 centis tortaformába mehet az egész. (Nekem maradt még tészta, így csináltam 3 muffint belőle.)
  3. 45 perc alatt szépen fel is jön, a sima formában szerintem 30 perc is elég neki, de figyelni kell. (Sajnos a Zila-formáknak más "használati utasítása" van.)
  4. Amíg hűl a torta, elkészítjük a tölteléket: a mascarponét kikeverjük a lime levével és a vaníliás cukorral, majd megtöltjük vele a lyukakat (illetve a muffinokat kivájtam, és oda töltöttem a maradék krémet).
  5. A sütőt felfűtjük 230 fokra.
  6. A meringue-hoz a tojásfehérjéket habosra verjük a cukorral és a habfixálóval, majd habzsákba töltjük. Csillaglyukú fejjel szép íveket nyomunk a tortára szeletenként (és persze a muffinokra is jutott).
  7. 5 percre betesszük a sütőbe, és szépen meg is barnul a meringue.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14850
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én ezt a Zila tortaforma-pályázatra készítettem, de mint említettem az elkészítésnél, meg lehet csinálni sima formával is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A meringue-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...