r
Nosalty Logó

Lilakáposztás pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lilakáposztás pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1025 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.4 g

Zsír

  • Összesen
    173.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14658.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1261 mg
  • Nátrium
    12081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    910.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2100 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    429 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    459 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6150 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    151 micro
  • Lut-zea
    3084 micro
Összesen 4245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilakáposztát lereszeljük, 1-2 tk. sóval ízesítjük, és megpirítjuk olajon vagy margarinon. Ha megpuhult,akkor ledarálhatjuk, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok. (300 g pirított káposztára lesz szükségünk)
  2. Az élesztőt langyos,cukrostejben felfuttatjuk, és összedolgozzuka margarinnalelmorzsoltliszttel,a sóval, a borssal,egy tojással,a tejföllel ésa káposztával. Ha túl lágya tészta, adjunk hozzá továbbilisztet, ha túl száraz,akkor tejföllel lágyíthatjuk.
  3. 1 órát kelesszük meleg helyen.
  4. A megkelt tésztát kb. 2 cm-re nyújtjuk, beirdaljuk a tetejét,kiszaggatjuk, majdsütőpapírral bélelttepsibe helyezzük, és további fél órát hagyjuk kelni.
  5. Sütés előtt megkenjünk egy felvert tojással.
  6. 180 fokos sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 5208
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lilakáposzta helyett fehérkáposztát is használhatunk. A lilából készült pogácsa színe erősen lilás, így különféle összejöveteleken különlegességként is süthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...