r
Nosalty Logó

Lilahagymás lencsesaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Lilahagymás lencsesaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 619 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1475 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 2478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 282 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét átválogatjuk, leöblítjük, feltesszük főni (én nem áztattam be, de lehet úgy is csinálni).
  2. Ha felforrt, leöntjük az első levét és átöblítjük. (Így kevésbé fúj fel.) Az új főzővízbe a lencse mellé tesszük teatojásban a babérlevelet, a szegfűborsot és a szegfűszeget, és megsózzuk. Készre főzzük (vigyázzunk, hogy ne menjen szét).
  3. Amíg a lencse fő, elkészítjük az öntetet: összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt, az ecetet, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A lilahagymát apróra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk, és az öntetbe keverjük őket.
  5. Ha a lencse megfőtt, leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és összekeverjük az öntettel.
  6. Néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Receptkönyvben: 991
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 247
  • Össznézettség: 775991
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 15.

Ajánló

A császárszalonna kihagyható, én a füstölt íz miatt tettem bele. Helyettesíthetjük virslivel is. Feldobhatjuk főtt tojással is. Köretnek és főételnek is ideális. (Ez elég nagy adag, főételként 4 személyre elég.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lilahagymás lencsesaláta
szépróza 96 recept

Lencsesalátát akartam csinálni, mert rájöttem, hogy az egyszerű sült hús is feldobható valami nem mindennapi körettel. Az itt található recepteken kívül Hargitai György A legjobb saláták c. könyve inspirált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...