r
Nosalty Logó

Likőrös csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Likőrös csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 12844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 1607 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    751.5 g
  • Telített zsírsav
    386 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2031 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9633.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    1889 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1384 mg
  • Foszfor
    4115 mg
  • Nátrium
    1892 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1413.1 g
  • Cukor
    970 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3879 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3809 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 12844 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat megolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, a kakaóport, és a sütőport összekeverjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, olvasztott vajat. Majd a tejet is hozzákeverjük, miközben folyamatosan keverjük. Ezután 2-3 részletben hozzákeverjük a kakaóporos lisztet.
  3. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és 160 fokos sütőben kb 50-55 percet sütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
  4. A krémhez a tejszínt és a darabokra tördelt csokoládét összeolvasztjuk, és kihűtjük.
  5. A puha vajat a porcukorral és a kakaóporral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A vajas-mascarponés krémbe belekeverjük a kihűlt tejszínes csokit, és habosra keverjük.
  6. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk. A lapokat meglocsoljuk a kakaólikőrrel (a felső lapnak az alját), és megkenjük a csokoládékrémmel, majd kívülről is bevonjuk a tortánkat.
  7. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és másnap szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 5176
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Likőrös csokitorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a receptet Stahl Judit műsorában láttam. Nagyon megtetszett ez az igazi ünnepi torta, és úgy gondoltam, hogy húsvéti vendégvárónak ezt is elkészítem. Az eredeti receptben egyharmaddal kevesebb krém szerepel, de én szeretem, ha egy torta jó krémes. Mert ha egyszer már torta evésre szánjuk magunkat, akkor legalább jó sok krém legyen benne, növelve az élvezeti értékét.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...