r
Nosalty Logó

Levesbetétek krémlevesbe

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Levesbetétek krémlevesbe
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Összesen 371 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Összesen 1112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Összesen 381 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 371 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Elkészítés

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

  1. A csicseriborsót leöblítjük és leszárítjuk
  2. Az olívaolajhoz szórjuk a sót és a chilipelyhet, majd beleforgatjuk a csicseriborsót.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  4. 20-30 percig sütjük, amíg a csicseriszemek roppanósak nem lesznek.

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

  1. A kalácsot felkockázzuk.
  2. A rozmaringot felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, mindkettőt hozzáadjuk az olvasztott vajhoz.
  3. Beleforgatjuk a kalácsdarabokat, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokon kb. 10-15 percig pirítjuk.

A sonkás parmezánchipshez

  1. A parmezánt lereszeljük. A sonkát (tarját, bacont, amivel dolgozunk) nagyon apróra vágjuk.
  2. Összekeverjük, majd pici golyókat formázunk belőlük. A parmezán nagyon zsíros, így könnyen fog menni. A kis golyókat óvatosan lapítsuk ki a tenyerünkkel vagy egy kanál segítségével.
  3. Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe.
  4. Süssük kb. 15 percig, míg szép aranyszínű nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 12963
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár alternatíva, hogy mivel turbózzuk a kedvenc krémleveseinket...

Hozzávalók

A fűszeres sült csicseriborsóhoz

A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz

A sonkás parmezánchipshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...