Levesbetétek krémlevesbe
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
A fűszeres sült csicseriborsóhoz
-
19 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz
A sonkás parmezánchipshez
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
10g füstölt tarja18 kcal
Összesen
371
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
A fűszeres sült csicseriborsóhoz
-
56 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz
A sonkás parmezánchipshez
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
30g füstölt tarja54 kcal
Összesen
1112
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
A fűszeres sült csicseriborsóhoz
-
13.7g csicseriborsó (konzerv)19 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.2g olívaolaj73 kcal
A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz
A sonkás parmezánchipshez
-
17.1g parmezán sajt67 kcal
-
10.3g füstölt tarja18 kcal
Összesen
381
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 916 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
371
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 76.3 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2748 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 757 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 1372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 321 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
1112
kcal
- 14% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 941.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
381
kcal
Hozzávalók
A fűszeres sült csicseriborsóhoz
-
2 kávéskanál chilipehely
-
só ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz
A sonkás parmezánchipshez
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A fűszeres sült csicseriborsóhoz
- A csicseriborsót leöblítjük és leszárítjuk
- Az olívaolajhoz szórjuk a sót és a chilipelyhet, majd beleforgatjuk a csicseriborsót.
- Sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- 20-30 percig sütjük, amíg a csicseriszemek roppanósak nem lesznek.
A fokhagymás-rozmaringos kalácshoz
- A kalácsot felkockázzuk.
- A rozmaringot felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, mindkettőt hozzáadjuk az olvasztott vajhoz.
- Beleforgatjuk a kalácsdarabokat, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokon kb. 10-15 percig pirítjuk.
A sonkás parmezánchipshez
- A parmezánt lereszeljük. A sonkát (tarját, bacont, amivel dolgozunk) nagyon apróra vágjuk.
- Összekeverjük, majd pici golyókat formázunk belőlük. A parmezán nagyon zsíros, így könnyen fog menni. A kis golyókat óvatosan lapítsuk ki a tenyerünkkel vagy egy kanál segítségével.
- Óvatosan tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe.
- Süssük kb. 15 percig, míg szép aranyszínű nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 13041
- Feltöltés dátuma: 2015. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Dacota
536 recept
Pár alternatíva, hogy mivel turbózzuk a kedvenc krémleveseinket...