r
Nosalty Logó

Levendulás-vaníliás palacsinta teljes kiőrlésű lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Levendulás-vaníliás palacsinta teljes kiőrlésű lisztből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Összesen 2713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1014.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4059.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    575 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.8 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 2713 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Elkészítés

A levedulás mézhez

  1. A virágmézet és a vizet egy megfelelő edényben feltesszük főni, majd a szárított levendulacsokrot kb. 1 cm-es darabokra vágva beleaprítjuk.
  2. Addig forraljuk, amíg a hozzáadott víz mennyisége el nem párolog.
  3. Ezt követően apró lyukú szűrőn leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ekkor egy markáns levendulaízű mézet kapunk, ami a vaníliás pudingnak erőteljes levendulaízt fog kölcsönözni, és édesíti is azt.

A pudinghoz

  1. Kimérünk 4 dl tejet. Kb. 3 dl-t felteszünk a tűzre forralni, a maradék 1 dl-ben pedig hidegen elkeverjük a pudingport.
  2. A forrásban lévő tejhez hozzáadjuk a tejjel kikevert pudingport, és sűrűsödésig keverjük. Ekkor levesszük a tűzről, és az elkészített levendulás mézet is hozzáadva, időnként kevergetve hagyjuk kihűlni.

A palacsintatésztához

  1. A palacsintatészta hozzávalóit egy arra alkalmas, műanyag edényben csomómentesre keverjük. Picit állni hagyjuk (ez pár perc), amíg a liszt sikértartalma kezd kioldódni, majd ha a palacsintatészta sűrűség eléréséhez szükséges, pici vízzel tovább hígítjuk (a hozzávalóknál megadott vízmennyiség - ahogy ott írtam - csak hozzávetőleges, annyi vízre van szükség, hogy jól süthető, vékony palacsintatésztát kapjunk).
  2. A palacsintasütőt mindegy egyes darab sütése előtt szilikonecsettel megkenjük olajjal, majd ha forró, egyenként aranybarnára sütjük a palacsinták mindkét oldalát.
  3. Az elkészült palacsintákat megtöltjük a levendulás-vaníliapudingos töltelékkel.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 904
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Ajánló

Ajánlom mindazoknak, akik a Balaton-felvidék mediterrán hangulatát egy pici időre az otthonukba szeretnék csempészni, ajánlom baráti-családi összejövetelek különleges ízvilágú desszertjének, továbbá ajánlom mindazoknak, akiket a gyermekük folyton palacsinta elkészítéséért nyaggat :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány hónapja odafigyelek arra, hogy magam és családom részére ne főzzek/süssek fehér liszt és cukor felhasználásával ételeket. Mivel a palacsinta az egyik kedvenc, mindenképpen szerettem volna az egészséges változatát kipróbálni.  A sikeréről csak annyit: a férjem és a lányom ízben nem veszi észre a különbséget a hagyományos hozzávalókból készített édességhez képest :)

Hozzávalók

A levedulás mézhez

A pudinghoz

A palacsintatésztához

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...