r
Nosalty Logó

Levendulakrémes párnácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Levendulakrémes párnácska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    104.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.2 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 2713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a cukrot, a vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a hideg vizet. Jól összedolgozzuk, majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A hűtőből kivéve lisztezett deszkára tesszük a tésztát, jól átgyúrjuk, majd kb. 5 cm átmérőjű hengert formázzuk belőle. Kb. 1,5 cm-es korongokat vágunk belőle, melyeket nyújtófával ovális alakúra nyújtunk.
  3. Az egyik felébe kiskanállal kis kupacot rakunk a kihűtött krémből, majd a másik felét ráhajtjuk, körbenyomkodjuk, és kisebb (6 cm-es) linzerszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztát újra és újra összegyúrjuk, és új párnácskákat készítünk belőle. Tepsibe sorakoztatjuk. Nekem ebből a mennyiségből 25 db lett.
  4. Előmelegített sütőben 210 C fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve porcukorral bőven meghintjük.

Krém

  1. A tejet felforraljuk, belerakjuk a levendula virágokat és lefedjük. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  2. Másnap leszűrjük a tejet.
  3. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt, majd a hideg tejet is apránként hozzáadagoljuk, majd sűrű krémmé főzzük.
  4. Ha megfőtt, hideg vízbe tesszük, kihűtjük, közben kevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2310
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Levendulakrémes párnácska
Kovács Györgyi 57 recept

A házunk körül nagyon sok levendula van. Már régóta azon töröm a fejem, hogy a szokásos levendulás kekszen kívül milyen édességet tudnék belőle készíteni. Ez lett az eredmény. Nagyon finom, puha a tésztája még másnap is. Melegen szenzációs, de hidegen is nagyon eteti magát.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...