r
Nosalty Logó

Leveles tepertős pogácsa Kaporkától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaporka2011
Leveles tepertős pogácsa Kaporkától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Tepertőkrém

Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Tepertőkrém

Összesen 4715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Tepertőkrém

Összesen 349 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7545.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    5320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    484.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    432 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 4715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tepertőkrém

Elkészítés

Tészta

  1. A tepertőt húsdarálón ledaráljuk, majd megfűszerezzük a 2 teáskanál pirospaprikával, 1.5 teáskanál sóval, 1 kávéskanál borssal, és jól összedolgozzuk. Amennyiben a tepertő jól ki van sütve, és kissé száraz, keverünk hozzá kb 3 dkg margarint is. Ez természetesen elhagyható.
  2. Megszitált lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az egész tojást, 1 teáskanál sót, 1 kávéskanál borsot és a joghurtot, és könnyű tésztát gyúrunk belőle. Cipót formálunk belőle, és konyharuhával lefedve kb 1 órát pihentetjük.
  3. Miután pihent 1 órát, téglalap formára kinyújtjuk, és a tepertőkrém egyharmadával szépen befedjük a tésztát. Ezután jön a hajtogatás. Az én hajtogatási technikám a következő: először jobbról félig balra behajtom a tésztát, majd a baloldali felet teljesen ráhajtom a tészta tetejére, ezután alulról hajtom be félig, majd a felső részt, kissé megemelve a tésztát, a tészta alá hajtom. Voltaképpen teljesen mindegy a hajtogatás sorrendje. Viszont bárhogyan is hajtogatunk, a hajtogatás sorrendjét meg kell tartanunk a következő 2 hajtogatásnál, mert csak így lesz a tésztánk szép leveles.
  4. Konyharuhával letakarjuk ezután a tésztát, egy órát pihentetjük, majd az előző műveletet még egyszer elvégezzük rajta. Majd újabb óra pihentetés, nyújtás, kenés, hajtogatás. Összesen tehát 3X hajtogatunk.
  5. Az utolsó hajtogatás után is pihentetjük egy fél órát, majd kb 1.5-2 cm-vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. A tetejét bekenjük tojássárgával, késsel bekockázzuk a tetejét, és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. A pogácsaszaggató mérete is tetszőleges lehet, de ezzel a mérettel 45-50 db pogácsát lehet kapni a tésztából.
  6. A tepsiben tovább kelesztjük kb 30 percet a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 50x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21298
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kaporka2011 12 recept

A tepertős pogácsa azokhoz az ételekhez tartozik, amiket sosem mertem elkészíteni, hiszen azt gondoltam, hogy olyan jól, mint falun élő öreg rokon nénikéink, úgysem tudom megcsinálni, akkor meg minek is álljak neki... A néniket ügyességben sajnos nem értem utol, valószínűleg soha nem is fogom, de miután legyőztem a kisebbrendűségi érzésemet, én is belevágtam ennek a pogácsának az elkészítésébe. A végeredmény nagyon finom, és bár kb 45-50 db pogácsa lesz belőle, hamar elfogy az asztalról.

Hozzávalók

Tészta

Tepertőkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...