r
Nosalty Logó

Leveles kelt pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Leveles kelt pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 869 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 3475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 298 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 869 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6800.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    3952 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3475 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Kevés langyos tejjel, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Én még 2-3 evőkanál lisztet is szoktam keverni hozzá, így egy "gyors kovászt" kapunk. 4-5 perc alatt életre kel az élesztőnk.
  2. A felfutott élesztőt hozzáöntjük a tészta hozzávalóihoz (a vaj és a sajt kivételével). A tésztába egy egész tojás és egy tojássárgája kell, a maradék tojásfehérjével fogjuk lekenni majd. Közepesen lágy tésztát gyúrunk, és langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, szép nagyra, amely akkora, mint a gyúródeszkánk. A puha vajat elkenjük a tészta felületén, majd megszórjuk a reszelt sajt felével.
  4. Most, mint a bejglit, feltekerjük, és a kezünkkel ellapogatjuk, majd rásegítünk a nyújtófával is. Ha túl hosszú lenne a "bejglink", akár ketté is vághatjuk, hogy jobban elférjünk a deszkán a nyújtással. Nem kell túl vékonyra (nem is igazán tudnánk) nyújtani.
  5. A leggazdaságosabb, ha szögletesre vágjuk a pogácsákat, sőt én ezt is javasolnám! Átpakoljuk a nagy tepsire (én elég sűrűn raktam, hogy ráférjenek), megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a maradék sajttal.
  6. Ha nincs sajtunk, akkor elég vajjal megkenni a kinyújtott tésztát és úgy feltekerni, a tetejére lehet szezámmagot, mákot, köményt vagy bármi mást szórni, úgy is nagyon finom. De nagyon javaslom, hogy a tészta kenéséhez vajat használjatok, mert attól lesz nagyon jó az íze!
  7. Előmelegítjük a sütőt (addig újra kel a tésztánk), és pirulásig sütjük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5425
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a pogácsákat, és ez egy igazán egyszerű, ugyanakkor finom tészta. Ez a tészta nálam édes és sós változatban is megtalálható... Ez az úgynevezett joly joker tészta nálam. Remélem, nálatok is az lesz :-)

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...