r
Nosalty Logó

Lekváros kelt batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Manda
Lekváros kelt batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 4972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    588 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    915.1 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 4972 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt elkeverjük 1 tk cukorral, megszórjuk kevés liszttel, 4 ek langyos tejet öntünk rá, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk.
  2. A liszthez adjuk a cukrot, egy csipet sót, a tojások sárgáját, a puha vajat, a felfuttatott élesztőt, a vaníliás cukrot és a maradék langyos tejet. Alaposan kidolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta fényes és nem ragad az edény falához. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. Amikor a tészta megkelt, átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A tésztát 6x6 cm-es lapokra vágjuk (kb. 20 darabot kapunk), a széleit megkenjük a maradék tojásfehérjével.
  4. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  5. A tésztalapok közepére teszünk a lekvárból, majd a tésztasarkokat összecsípve batyukat formálunk belőlük.
  6. A tepsire rakjuk, megkenjük a felvert tojással. 15 percig pihentetjük, majd a batyukat a sütőben 20-25 percig sütjük.
  7. Kissé hűlni hagyjuk, megszórjuk porcukorral és kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 11664
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami élesztős sütit szerettem volna sütni, és ezt találtam a Kiskegyed Konyhájában. Picit módosítottam rajta, de a végeredmény fantasztikus lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...