r
Nosalty Logó

Legtutibb banánkenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Legtutibb banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3315 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 5391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 265 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A banánokat krumplinyomóval vagy botmixerrel lepépesítjük, az étcsokit és a lepirított diót pedig apróra vágjuk.
  2. A barna cukrot és a sima cukrot a tojásokkal jól kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. Mehet hozzá a vanília, a mogyoróvaj és egy csipet fahéj. Hozzákeverjük a pépes banánokat, majd jöhetnek a száraz összetevők (a liszt, a sütőpor és egy csipet só). Végül beleforgatjuk a dió- és csokoládédarabokat is.
  3. Kilisztezett és sütőpapírral bélelt kenyérformába halmozzuk a tésztát. Tetejére helyezünk egy vízszintesen szétvágott banánt, és megszórjuk egy maréknyi dióval és egy kevés barna cukorral. Ezt követően előmelegített 170°C fokos sütőben, kb. 50-60 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával fedjük le!
  4. A sütőből kivéve kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Kihűlve szeletelhető a legszebben. Kínáljuk uzsonnára kávé, tea mellé vagy egy gombóc fagyival desszertnek, de önmagában is isteni harapnivaló.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 316
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 17.

Receptkategóriák

Legtutibb banánkenyér
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Hűvös őszi napok melankóliája ellen hoztunk nektek egy isteni finom és puha banánkenyeret, ami nem mellesleg tej hozzáadása nélkül készül. Sokáig friss marad a benne lévő olajnak köszönhetően, és tökéletes recept a megmaradt, barna banánok felhasználásához. Egyszerűen elkészíthető, és szuper reggelire, desszertnek vagy uzsonnára. Csokidarabokkal, dióval és mogyoróvajjal is turbózhatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...