r
Nosalty Logó

Legtutibb banánkenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Legtutibb banánkenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

674
Kalória
12.3g
Fehérje
85.5g
Szénhidrátok
33.2g
Zsír
78.5g
Víz
91g
Koleszterin
5.1g
Rost
40.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3315 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.1 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    627.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 5391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

  1. A banánokat krumplinyomóval vagy botmixerrel lepépesítjük, az étcsokit és a lepirított diót pedig apróra vágjuk.
  2. A barna cukrot és a sima cukrot a tojásokkal jól kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat. Mehet hozzá a vanília, a mogyoróvaj és egy csipet fahéj. Hozzákeverjük a pépes banánokat, majd jöhetnek a száraz összetevők (a liszt, a sütőpor és egy csipet só). Végül beleforgatjuk a dió- és csokoládédarabokat is.
  3. Kilisztezett és sütőpapírral bélelt kenyérformába halmozzuk a tésztát. Tetejére helyezünk egy vízszintesen szétvágott banánt, és megszórjuk egy maréknyi dióval és egy kevés barna cukorral. Ezt követően előmelegített 170°C fokos sütőben, kb. 50-60 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával fedjük le!
  4. A sütőből kivéve kivesszük a formából, és a rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Kihűlve szeletelhető a legszebben. Kínáljuk uzsonnára kávé, tea mellé vagy egy gombóc fagyival desszertnek, de önmagában is isteni harapnivaló.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hűvös őszi napok melankóliája ellen hoztunk nektek egy isteni finom és puha banánkenyeret, ami nem mellesleg tej hozzáadása nélkül készül. Sokáig friss marad a benne lévő olajnak köszönhetően, és tökéletes recept a megmaradt, barna banánok felhasználásához. Egyszerűen elkészíthető, és szuper reggelire, desszertnek vagy uzsonnára. Csokidarabokkal, dióval és mogyoróvajjal is turbózhatjuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!