r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb lecsó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Legegyszerűbb lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6131.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    3857 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1924.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1165 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    427 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    1541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    831 micro
  • β-karotin
    4261 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    5016 micro
Összesen 1377 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    766 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk. A hagymát megpucoljuk, félbe, majd vékony szeletekbe vágjuk. Beletesszük a zsírba.
  2. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, ereiről a magot eltávolítjuk, és a hagymára vékonyan rászeleteljük. Kedvünk szerint vékony karikákra is vághatjuk. Megsózzuk, összekeverjük. Lefedjük, és néha megkeverve megpároljuk.
  3. A paradicsom csumáját kivágjuk, forró vízbe tesszük, amikor felreped a héja, lehúzzuk. A levet engedett, és már félig megpuhult hagyma-paprikára rádaraboljuk. Lefedve, időnként megkeverve nagyjából szétfőzzük.
  4. A tojásokat egy tálba beleütjük, enyhén megsózzuk, felverjük.
  5. A lecsóalapról levesszük a fedőt (ha virslit, kolbászt szeretnénk bele tenni, itt rakjuk bele), nagy lángon a keletkezett lé 3/4-ét kevergetve elfőzzük, majd hozzáöntjük a tojásokat, kevergetve, alulról-fölfelé forgatva 1-2 perc alatt készre sütjük. (Mi lágyabban szeretjük a tojást benne, de tovább sütéssel lehet morzsálósabbra is készíteni.)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 132284
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a legeslegegyszerűbb lecsó, mivel nyáron a hozzátevői biztosan megtalálható minden konyhában. Természetesen felturbózhatjuk még (maradék) virslivel, kolbásszal karikákra vágva. Zsír helyett süthetünk ki füstölt szalonnát, és annak a zsírjában is elkészíthetjük.    

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...