Lecsó szalonnával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csöpp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
395
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
800g tv-paprika131 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1579
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
12.7g füstölt szalonna83 kcal
-
11.4g vöröshagyma4 kcal
-
50.6g tv-paprika8 kcal
-
25.3g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
100
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 296.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 791 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 684 micro
Összesen
395
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 141.3 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 840.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1184.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 594 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 542 micro
-
β-karotin 3162 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 2736 micro
Összesen
1579
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 651 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg füstölt szalonna
-
2 közepes db vöröshagyma
-
8 közepes db tv-paprika
-
4 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A szalonnát bevagdossuk, és megsütjük. Egy tányérra félretesszük.
- A visszamaradt zsírban megpirítjuk a felszeletelt hagymát, rátesszük a szeletekre vágott paprikát, majd ha kissé összeesett, rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot.
- Fedő alatt puhára főzzük.
- Ízlés szerint sózzuk (óvatosan, mert a szalonna is sós), és a sült szalonnával tálaljuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2164
- Feltöltés dátuma: 2015. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Csöpp
55 recept
Mi a legjobban úgy szeretjük, ha a főzés vége előtt, felvert tojást is keverünk a lecsóba.