Lecsó rétesbatyuban paprikamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
B.Brigitta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lecsóhoz
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
41g tojás52 kcal
A paprikamártáshoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
75g sertéscsont0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
38g réteslap111 kcal
-
28g tojás35 kcal
Összesen
548
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lecsóhoz
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
165g tojás208 kcal
A paprikamártáshoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
300g sertéscsont0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
110g tojás138 kcal
Összesen
2193
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
A lecsóhoz
-
9.7g vöröshagyma4 kcal
-
5.4g bacon21 kcal
-
10.8g paprika2 kcal
-
10.8g paradicsom2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
A paprikamártáshoz
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.4g paprika1 kcal
-
16.2g sertéscsont0 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
10.8g tejföl21 kcal
-
8.1g réteslap24 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
Összesen
118
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 254.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 581 micro
Összesen
548
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 73.6 g
Zsír
-
Összesen 142.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2872.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 982 mg
-
Nátrium 1184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1017.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 774 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 245 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 841 mg
-
Retinol - A vitamin: 640 micro
-
α-karotin 254 micro
-
β-karotin 1462 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2323 micro
Összesen
2193
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 278 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
A lecsóhoz
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg bacon
-
2 db paprika
-
2 db paradicsom
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 db tojás
A paprikamártáshoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 db paprika
-
30 dkg sertéscsont
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 dl tejföl
-
1 csomag réteslap
-
2 db tojás
Elkészítés
A lecsóhoz
- A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A szalonnát feldaraboljuk, zsírjára sütjük, és megpároljuk benne a hagymát.
- A paprikákat és paradicsomokat felaprítva belekeverjük. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal. Készre pároljuk. Végül sóval ízesített felvert tojásokkal összesütjük.
- A paprikás mártáshoz is felkockázunk egy vöröshagymát, és olajban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk paprikával, felöntjük hideg vízzel, ízesítjük sóval és őrölt borssal. Egy felkockázott paprikát rakunk bele, majd néhány húsos csonttal együtt főzzük. Miután megfőtt, a csontokat kivesszük belőle, és tejfölös habarással besűrítjük.
- A réteslapból 2-3 réteget használunk egyszerre, ezt négyfelé vágjuk (négyzet alakúra), majd egymáson egy kicsit elforgatjuk megkenjük felvert tojással, a közepébe tojásos lecsót halmozunk, batyuszerűen összefogjuk, kicsit összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
- Sütőpapírra tesszük a batyukat, a külsejét is megkenjük felvert tojással, hogy szép színe legyen, és előmelegített sütőben sütjük.
- Tálalásnál a batyuk mellé paprikás mártást kínálunk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3775
- Feltöltés dátuma: 2011. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
B.Brigitta
24 recept
Egyszerű nyári vacsora, de mégis különleges a rétesbatyuban, és hát a paprikás mártással isteni volt ... (a vendégek szerint is).