r
Nosalty Logó

Lecsó rétesbatyuban paprikamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.Brigitta
Lecsó rétesbatyuban paprikamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Összesen 2193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    718 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 548 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2872.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    1184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1017.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    640 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1462 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2323 micro
Összesen 2193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    278 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A szalonnát feldaraboljuk, zsírjára sütjük, és megpároljuk benne a hagymát.
  2. A paprikákat és paradicsomokat felaprítva belekeverjük. Fűszerezzük pirospaprikával, sóval, őrölt borssal. Készre pároljuk. Végül sóval ízesített felvert tojásokkal összesütjük.
  3. A paprikás mártáshoz is felkockázunk egy vöröshagymát, és olajban üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk paprikával, felöntjük hideg vízzel, ízesítjük sóval és őrölt borssal. Egy felkockázott paprikát rakunk bele, majd néhány húsos csonttal együtt főzzük. Miután megfőtt, a csontokat kivesszük belőle, és tejfölös habarással besűrítjük.
  4. A réteslapból 2-3 réteget használunk egyszerre, ezt négyfelé vágjuk (négyzet alakúra), majd egymáson egy kicsit elforgatjuk megkenjük felvert tojással, a közepébe tojásos lecsót halmozunk, batyuszerűen összefogjuk, kicsit összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
  5. Sütőpapírra tesszük a batyukat, a külsejét is megkenjük felvert tojással, hogy szép színe legyen, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. Tálalásnál a batyuk mellé paprikás mártást kínálunk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3775
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.Brigitta 24 recept

Egyszerű nyári vacsora, de mégis különleges a rétesbatyuban, és hát a paprikás mártással isteni volt ... (a vendégek szerint is).

Hozzávalók

A lecsóhoz

A paprikamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...