r
Nosalty Logó

Lecsó kapros nokedlivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabella
Lecsó kapros nokedlivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsó elkészítése

A nokedli elkészítése

824
Kalória
23.3g
Fehérje
123.5g
Szénhidrátok
27.3g
Zsír
583.3g
Víz
135g
Koleszterin
11g
Rost
15.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsó elkészítése

A nokedli elkészítése

Összesen 824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsó elkészítése

A nokedli elkészítése

Összesen 3291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsó elkészítése

A nokedli elkészítése

Összesen 102 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    583.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 824 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3266.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1469 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    719 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    1194 micro
  • β-karotin
    5876 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    27788 micro
  • Lut-zea
    3839 micro
Összesen 3291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    867 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A lecsó elkészítése

  1. A megtisztított vöröshagymát, paprikát, paradicsomot félbevágjuk, felszeleteljük.
  2. Az olajat felhevítjük, a felszeletelt vöröshagymát kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuka paradicsomotés a paprikát, majd a fűszereketés a cukrot.
  3. Erős lángon rotyogtatjuk, hogy a víz elpárologjon a zöldségekből, és finom sűrű szaftja legyen a lecsónak.
  4. Felteszünk vizet forralni egy nagyobb fazékban (a nokedli szeret bő vízben főni:-)).
  5. Összedolgozzuka lisztet, a tojásokat, a sót, az apróra vágott kaprot és annyi vizet, hogy nokedli keménységű (:-)) tésztát kapjunk.
  6. Ha felforrt a víz, kanál segítségével beleszaggatjuka nokedli tésztát.
  7. Kicsit forraljuk, és lehet leszűrni, tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Anyósom specialitása a lecsós nokedli, nagyon finoman készíti, nála ettem először. Legtöbbször készítek egy nagyobb adag lecsót, és kombinálom: hol rizst főzök mellé, kolbászt, virslit teszek bele, vagy tojást ütök rá. Gyermekkoromban nem ettem meg a lecsót, de mára a kedvencem lett a jól variálhatósága miatt. És ami a legfontosabb, a fiaim sem szerették, de ha a szokásos lecsó alapot kiegészítem például kapros nokedlivel, és még tojást is ütök rá, akkor nem marad belőle másnapra.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!