Lecsó kapros nokedlivel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Gabella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A lecsó elkészítése
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
150g tv-paprika25 kcal
-
270g paradicsom49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
A nokedli elkészítése
-
125g finomliszt455 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
63g víz0 kcal
-
45g kapor19 kcal
Összesen
824
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A lecsó elkészítése
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
600g tv-paprika98 kcal
-
1080g paradicsom194 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A nokedli elkészítése
-
500g finomliszt1820 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
180g kapor77 kcal
Összesen
3291
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
A lecsó elkészítése
-
2.7g napraforgó olaj23 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
18.7g tv-paprika3 kcal
-
33.7g paradicsom6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A nokedli elkészítése
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.8g víz0 kcal
-
5.6g kapor2 kcal
Összesen
102
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 816.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 583.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 299 micro
-
β-karotin 1469 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 6947 micro
-
Lut-zea 960 micro
Összesen
824
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.3 g
Zsír
-
Összesen 109 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3266.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 767 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 428 mg
-
Foszfor 1394 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 494 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2333.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1469 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 719 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 738 micro
-
Kolin: 597 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 1194 micro
-
β-karotin 5876 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 27788 micro
-
Lut-zea 3839 micro
Összesen
3291
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 867 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
A lecsó elkészítése
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
6 közepes db tv-paprika
-
6 nagy db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
A nokedli elkészítése
-
50 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
2.5 dl víz
-
1 csokor kapor
Elkészítés
A lecsó elkészítése
- A megtisztított vöröshagymát, paprikát, paradicsomot félbevágjuk, felszeleteljük.
- Az olajat felhevítjük, a felszeletelt vöröshagymát kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuka paradicsomotés a paprikát, majd a fűszereketés a cukrot.
- Erős lángon rotyogtatjuk, hogy a víz elpárologjon a zöldségekből, és finom sűrű szaftja legyen a lecsónak.
- Felteszünk vizet forralni egy nagyobb fazékban (a nokedli szeret bő vízben főni:-)).
- Összedolgozzuka lisztet, a tojásokat, a sót, az apróra vágott kaprot és annyi vizet, hogy nokedli keménységű (:-)) tésztát kapjunk.
- Ha felforrt a víz, kanál segítségével beleszaggatjuka nokedli tésztát.
- Kicsit forraljuk, és lehet leszűrni, tálalni.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1217
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gabella
1 recept
Anyósom specialitása a lecsós nokedli, nagyon finoman készíti, nála ettem először. Legtöbbször készítek egy nagyobb adag lecsót, és kombinálom: hol rizst főzök mellé, kolbászt, virslit teszek bele, vagy tojást ütök rá. Gyermekkoromban nem ettem meg a lecsót, de mára a kedvencem lett a jól variálhatósága miatt. És ami a legfontosabb, a fiaim sem szerették, de ha a szokásos lecsó alapot kiegészítem például kapros nokedlivel, és még tojást is ütök rá, akkor nem marad belőle másnapra.:-)