r
Nosalty Logó

Lecsó Juhász István konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Juhász István
Lecsó Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7871.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    4579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1762.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    543 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    718 micro
  • β-karotin
    3806 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    3787 micro
Összesen 3371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    599 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. A szalonnakockákat félretesszük, és a zsírban először a karikákra vágott szalámit pirítjuk, majd egy tálba tesszük, utána a virslikarikákat is lepirítjuk, és kiszedjük a zsírból.
  2. Megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk a vöröshagymát, és a forró zsírban dinszteljük. Utána a fokhagymát is tisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és a vöröshagymához adva lassú tűzön pároljuk. Közben megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk a paprikákat, majd csíkokra vágjuk, a paradicsomot megmosást követően cikkekre vágjuk. Az egészet a zsiradékhoz adjuk, és sózzuk, fűszerezzük, és lassú tűzön, fedő alatt készre pároljuk.
  3. Közben a rizst sós vízben megfőzzük (1/3 rizs és 2/3 víz). A tojásokat felütjük, felverjük, majd a készre főtt lecsóhoz öntjük, és pár percig együtt főzzük.
  4. Tálalásnál külön halmozzuk a rizst, és mellé a lecsót, majd a tetejét szalámi-, illetve virslikarikákkal és a szalonnakockákkal díszítjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 722
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 03.

Ajánló

A rizst együtt is főzhetjük a lecsóval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsó Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Hagyományos recepten alapuló, azonban gazdagított változat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk