Lecsó Juhász István konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
150g paprika25 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
13g zöldpaprika2 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
75g virsli202 kcal
-
25g paprikás szalámi123 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
50g rizs179 kcal
Összesen
844
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
600g paprika98 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
300g virsli807 kcal
-
100g paprikás szalámi493 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g rizs716 kcal
Összesen
3371
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
23.3g paprika4 kcal
-
23.3g paradicsom4 kcal
-
1.9g zöldpaprika0 kcal
-
13.2g vöröshagyma5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.9g füstölt szalonna25 kcal
-
11.6g virsli31 kcal
-
3.9g paprikás szalámi19 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
7.8g rizs28 kcal
Összesen
130
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 52.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 297 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1968 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 1145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 440.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 179 micro
-
β-karotin 952 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 947 micro
Összesen
844
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.2 g
Zsír
-
Összesen 210.2 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7871.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 1151 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1625 mg
-
Nátrium 4579 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1762.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 975 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 543 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 788 micro
-
Kolin: 802 mg
-
Retinol - A vitamin: 627 micro
-
α-karotin 718 micro
-
β-karotin 3806 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 3787 micro
Összesen
3371
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 599 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg paprika
-
60 dkg paradicsom
-
0.5 közepes db zöldpaprika
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
30 dkg virsli
-
10 dkg paprikás szalámi
-
5 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 kk fűszerpaprika
-
20 dkg rizs
Elkészítés
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. A szalonnakockákat félretesszük, és a zsírban először a karikákra vágott szalámit pirítjuk, majd egy tálba tesszük, utána a virslikarikákat is lepirítjuk, és kiszedjük a zsírból.
- Megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk a vöröshagymát, és a forró zsírban dinszteljük. Utána a fokhagymát is tisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és a vöröshagymához adva lassú tűzön pároljuk. Közben megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk a paprikákat, majd csíkokra vágjuk, a paradicsomot megmosást követően cikkekre vágjuk. Az egészet a zsiradékhoz adjuk, és sózzuk, fűszerezzük, és lassú tűzön, fedő alatt készre pároljuk.
- Közben a rizst sós vízben megfőzzük (1/3 rizs és 2/3 víz). A tojásokat felütjük, felverjük, majd a készre főtt lecsóhoz öntjük, és pár percig együtt főzzük.
- Tálalásnál külön halmozzuk a rizst, és mellé a lecsót, majd a tetejét szalámi-, illetve virslikarikákkal és a szalonnakockákkal díszítjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 723
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 03.
Ajánló
A rizst együtt is főzhetjük a lecsóval.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Hagyományos recepten alapuló, azonban gazdagított változat.