r
Nosalty Logó

Lecsó Juhász István konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Juhász István
Lecsó Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    179 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 844 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.2 g

Zsír

  • Összesen
    210.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7871.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    4579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1762.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    543 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    627 micro
  • α-karotin
    718 micro
  • β-karotin
    3806 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    3787 micro
Összesen 3371 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    599 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. A szalonnakockákat félretesszük, és a zsírban először a karikákra vágott szalámit pirítjuk, majd egy tálba tesszük, utána a virslikarikákat is lepirítjuk, és kiszedjük a zsírból.
  2. Megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk a vöröshagymát, és a forró zsírban dinszteljük. Utána a fokhagymát is tisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, és a vöröshagymához adva lassú tűzön pároljuk. Közben megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk a paprikákat, majd csíkokra vágjuk, a paradicsomot megmosást követően cikkekre vágjuk. Az egészet a zsiradékhoz adjuk, és sózzuk, fűszerezzük, és lassú tűzön, fedő alatt készre pároljuk.
  3. Közben a rizst sós vízben megfőzzük (1/3 rizs és 2/3 víz). A tojásokat felütjük, felverjük, majd a készre főtt lecsóhoz öntjük, és pár percig együtt főzzük.
  4. Tálalásnál külön halmozzuk a rizst, és mellé a lecsót, majd a tetejét szalámi-, illetve virslikarikákkal és a szalonnakockákkal díszítjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 724
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 03.

Ajánló

A rizst együtt is főzhetjük a lecsóval.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsó Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Hagyományos recepten alapuló, azonban gazdagított változat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...