r
Nosalty Logó

Lecsó ahogy witch készíti

witch
Lecsó ahogy witch készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

282
Kalória
8.9g
Fehérje
13.8g
Szénhidrát
22g
Zsír
241g
Víz
15g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    241 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 282 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6153.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    5345 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1445.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    737 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    3505 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3301 micro
Összesen 1693 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, megpirítjuk. A hagymát felszeleteljük, szintén megpirítjuk.
  2. A paradicsom, ha nagyon kicsi, félbevágva, ha nagyobb, negyedelve rakjuk bele, megsózzuk. Néha megkeverjük, és amikor már puha, kipecázzuk a héját.
  3. Meghintjük a pirospaprikával meg a cayenne borssal, és belerakjuk a feldarabolt paprikát (én öntök rá kicsi vizet is, kb. 1 dl-t).
  4. Kis lángon, néha megkeverve puhára főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Hurrá, végre lecsószezon van! :D Nálunk ugyan nem (volt) könnyű "normális" paprikához jutni, de ez a képen látható édes, zöld paprika nem is olyan rossz. Persze ez a fajta is akkor jó, ha egész közeli barátságban volt a nappal, mielőtt leszedték. A cayenne bors azért került bele, mert nem szeretem a csípős paprikák szeszélyességét, van amikor nagyon csípnek, van amikor meg csak kicsit. A sok lé végül is a nokedli miatt lenne, de annyi tortát meg süteményt kellett mostanában sütnöm, hogy nem volt már lisztem. Sebaj, kitunkoltuk kenyérrel!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...