r
Nosalty Logó

Lecsó ahogy Nem szőke készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nem szőke
Lecsó ahogy Nem szőke készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    170 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4939.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    3741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    698 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    2605 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4022 micro
Összesen 2098 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    272 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonna zsírját kiolvasztjuk.
  2. Megdinszteljük rajta a félkarikára vágott hagymát, megszórjuk a pirospaprikával.
  3. Közben karikára várjuk a paprikát, kockára a paradicsomot.
  4. Rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd erős tűzön megpirítjuk, megvárjuk, míg levet enged, majd a lángot takarékra vesszük, és fedővel lefedjük.
  5. Amikor már puhul, hozzátesszük a karikára vágott kolbászt.
  6. Végűl egyenként felütjük a tojásokatóvatosan, hogya sárgája egyben maradjon, és ráütjük a már majdnem kész lecsóra.
  7. Ekkor kb. 5 percig takarékon hagyjuk, utána elzárjuk alatta a lángot, és türelmesen megvárjuk, amíg teljesen megszilárdúl.
  8. Tányérokba szedjük, és jó étvággyal elfogyasztjuk. :) Óvatosan bánjunk a sóval, mert a szalonna és kolbász is engedbőven magából.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7112
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Ajánló

Nyáron talán egy pohár hideg sör. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsó ahogy Nem szőke készíti
Nem szőke 10 recept

Hamarosan itt a szezonja, én minden változatát kipróbáltam, nekem talán ez a variáció jön be legjobban.:) Nagyon szeretem, szinte minden héten megfőzöm.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...