r
Nosalty Logó

Lebkuchen - Mandulás puszedli 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
OsztriGa
Lebkuchen - Mandulás puszedli 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 10461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 874 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.4 g

Zsír

  • Összesen
    330.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17760.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    4251 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1814 mg
  • Foszfor
    7680 mg
  • Nátrium
    3651 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1708.2 g
  • Cukor
    989 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    123 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    1256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1667 micro
Összesen 10461 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Krumplinyomóval áttörjük, hűlni hagyjuk.
  2. Az egész tojásokat fehéredésig verjük, hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük.
  3. A mandulát ledaráljuk, a cukrozott citrushéjat finomra vágjuk (esetleg gépi aprítóval), összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel, sütőporral.
  4. A kihűlt burgonyapüréhez adjuk a lisztes keveréket, tojásos habot, alaposan összekeverjük.
  5. Ostyalapokból pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki, amire rákenjük a krumplis tésztát.
  6. Megsütjük, és ha kihűlt, étcsokoládéval bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12045
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 24.

Ajánló

Igazi vendégváró aprósütemény, mert jó előre elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lebkuchen - Mandulás puszedli 3.
OsztriGa 35 recept

Édesapám születésnapjára készítette édesanyám. Amikor beleharaptam, összetalálkozott a tekintetünk. "Tudom - mondta - adjam oda a receptjét...mindig ez van" :D... És igen, ez az a recept, amit tovább kell majd adni :) Fél adag is bőséges, viszont ha egyszerre elkészítjük a teljes mennyiséget, az kb. 324 db (1 lapból 4 cm-es kiszúróval 27 darabot lehet készíteni, és ugye van 12 lap) Állítólag sokáig eláll. Én ezt nem tudom, mert a fél adag alig 2 nap alatt elfogyott. Aznap - frissen - ropogós, másnapra megpuhul, de így is, úgy is fantasztikus.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...